Реклама / Ads
2| 3311 |06.12.2022 НОВИНИ

Мая Манолова: С номинацията на проф. Н. Габровски Борисов иска да забравим 12-годишното му управление

.
Мая Манолова Източник: БГНЕС
Мая Манолова посочи, че номинацията на проф. Н. Габровски за премиер на ГЕРБ-СДС няма да измие факта, че за 12 години управление партията на Борисов ”мачкаше бизнеса и хората.” Зад въпросния професор отново ще стои същата конструкция, защото Борисов няма да му остави свободата да назначава министри, да управлява, да провежда самостоятелна политика.
 

Според Мая Манолова, ако проф. Н. Габровски има шанс да стане премиер, той ще е "поредната кукла на конци, дърпана от софийските предградия на Банкя." Тя посочи, че правителство на ГЕРБ-СДС ще е предателство към бъдещето на децата и на младите българи.

 

Според Манолова отговорност на ПП е, че за много хора хартиената групировка (ГЕРБ, БСП, ДПС) с модела на ГЕРБ и ДПС започна да изглежда приемлив за много хора. Лидерът на Изправи се България разкритикува всички партии от четворната коалиция, в която бяха не само ПП, но и групата на Нинова, която усвояваше модела на Борисов. Както и ДБ, които само останаха с приказките за съдебна реформа.

 

Според Лидера на Изправи се България, ако не е бил Радев да им даде шанс и да ги хвали, нямаше Продължаваме промяната да направят никакъв резултат. Но допълни: „Отказвам да приема, че боят, който отнасят Продължаваме промяната следва да легитимира хартиената групировка."

 

„Президентът е длъжен да наложи вето върху връщането на хартията", посочи Манолова. По думите ѝ не може да се вярва на Борисов за това как ще гласуват неговите хора, ако се наложи вето над закона, защото той многократно се измята от ангажиментите си. Мая Манолова определи като неистов стремежа на ГЕРБ и ДПС да си осигурят 200-300 хил. гласа отгоре с хартиената бюлетина. Влизането им в изпълнителната власт би им дало допълнителни механизми и за местните избори догодина. Според нея на следващите избори ще има погром в полза на брокерите на гласове и това е позорно петно, което Нинова е "лепнала" върху парламентарната си група.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3039 |06.12.2022 Проф. Габровски остава без подкрепата на БСП, ДБ и ПП. Мандатът на ГЕРБ се проваля? . 7| 5576 |06.12.2022 Бабикян: Как проф. Габровски се съгласи на този ход? . 4| 3460 |06.12.2022 Ген. Атанасов: Нама да подкрепим първия мандат, кандидатурата на проф. Габровски е заради БСП . 1| 3234 |06.12.2022 Проф. Георги Рачев: Към лятото отиваме, в събота ще е до 18 градуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads