Реклама / Ads
8| 5787 |27.04.2021 НОВИНИ

Манолова призова Борисов да спре да се занимава с квалификации на политици, а да си свърши работата

.
Мая Манолова Източник: стопкадър, Нова телевизия
Призовавам Бойко Борисов да спре да се занимава с квалификации на един или друг политик и да свърши това, за което е избран за министър-председател. Призовавам го да внесе актуализация на бюджета, за да може мерките за подкрепа на заетостта да бъдат осигурени до края на тази година. Ако си мисли, че ще избяга от отвореност и ще стовари работата на служебно правителство, го предупреждавам, че това няма да стане.
 

Това заяви по Нова телевизия лидерът на „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова. Тя коментира и решението на „Има такъв народ” да не състави правителство.

 

„Слави Трифонов ясно каза аргументите си. Той обяви, че е невъзможно дългосрочно управление. Ако питате мен, имаше място за разговори, за кабинет със списък от задачи, с ясно поставени цели, с кратък хоризонт. Няма какво да се лъжем България е в тежка икономическа и здравна криза. Бизнесът е на колене. Хората се страхуват за доходите си, за работата си“, поясни Манолова.

 

По думите й от „Изправи се! Мутри вън!” биха подкрепили правителство на промяната.

 

„Ако председателят на БСП внесе кабинет в парламента, няма да получи подкрепа от „Има такъв народ”, „Демократична България”, или ИМВ и ще очаква гласовете евентуално на ГЕРБ и ДПС. Трябва да е ясно на българските граждани, че внасянето на такъв кабинет, означава подкрепа от партиите на статуквото. Ние сме изпратени в парламента от гражданите, които бяха по площадите. Ние не сме изпратени, за да подкрепяме кабинет с ГЕРБ и ДПС. Това е разделителна линия, която няма да преминем”, каза още Мая Манолова.

 

„Сигурна съм, че при едни избори, организирани от служебен кабинет, огромна част от гласовете на демократичните партии няма да бъда откраднати. Промените в Изборния кодекс ограничават възможностите за манипулации и дават възможност на нашите сънародници зад граница да гласуват. С различни оправдания не въвеждаме електронното гласуване вече 7 години”, поясни лидерът на „Изправи се! Мутри вън”.

 

„За мен е важно партиите и политиците да спрат да се занимават с получаването на папки с мандат и с връщането на папки с мандат, да спрат да се занимават с партийни интриги. Това, от което хората имат нужда, е решаване на проблемите им. От ИМВ  сме внесли промени в Закона за личната помощ, които трябва да бъдат приети незабавно. Всеки парламентарен част трябва да бъде използван активно”, категорична бе Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 14641 |27.04.2021 Адв. Хаджигенов: ГЕРБ и Борисов – великолепен провал, благодарение частично и на нашите усилия . 2| 3343 |27.04.2021 Три комисии заседават днес - за ревизия на управлението на Борисов, за ИК и за Плана за възстановяване . 9| 4392 |26.04.2021 Ердоган призова Байдън да отмени декларацията за арменския геноцид . 6| 8425 |26.04.2021 ГЕРБ бетонира и съпруга на пиарката на Борисов в ”Булгартрансгаз”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads