Реклама / Ads
10| 3949 |21.07.2021 НОВИНИ

Мая Манолова: Тепърва сблъсъците с мутрите ще предизвикват катаклизми и турбуленция

.
Мая Манолова Източник: БГНЕС
Взехме решение да заменим ”Мутри вън” с ”Ние идваме”, защото призивът не е достатъчен да изгоним мутрите от ежедневието на българските граждани. Мутрите са добре окопани на всички етажи във всички власти. Тепърва сблъсъците с тях ще предизвикват катаклизми и турбуленция. Това заяви лидерът на Изправи се БГ! Ние идваме! Мая Манолова.
 

Готови сме за разговори с ИТН и ДБ за подкрепа на правителство, което да е посветено на дневния ред на българските граждани. Искаме справедливост и по отношение на наказанията и по отношение на разпределяне на благата.

 

При първия знак, че се готви подмяна, ние идваме обратно на площадите и на улиците на България, каза Мая Манолова


Волята на хората на тези избори беше кристално ясна. Те очакват от формациите на протеста, да се обединим и да извършим позитивна трансформация, ускоряване и модернизация на България след десетилетие на застой. Те очакват и да подкрепим и сформираме и застанем зад почтено правителство, което да се погрижи за хората, а не за интересите на партийните елити. Ние не целим и не договаряме постове или парцелиране на властта. Нека да е ясно - отговорността и правото са на първата политическа сила - "Има такъв народ". Честито на "Има такъв народ". Поздравления! Вашата победа над ГЕРБ слага край на 12-годишна хегемония на ГЕРБ, заяви още Манолова.

 


Трябва да променим законите, за да няма в бъдеще мутризация. Никой няма да ни спре. При първия знак, че в парламента се извършва подмяна на хората от протестите, „Ние идваме!“ обратно на площадите и на улиците на България, предупреди партийният лидер.

 

Гражданите очакват от партиите на промяната да се обединим и да извършим модернизация след години на застой. Очакват да сформираме правителство, което да се погрижи за хората, заяви Манолова, но изтъкна: Нека да е ясно, отговорността и правото са на първата политическа сила - „Има такъв народ“. Вашата победа слага край на застоя на ГЕРБ, подчерта бившият омбудсман.

 

Председателят на най-малката парламентарна група съобщи, че още днес внасят законопроект Комисията по ревизия да продължи осветяването на корумпираното управление и мръсните тайни на властта.

 

Готови сме да участваме в осъществяването на истинска съдебна реформа и модернизация на страната. Вчерашният доклад на ЕК е поредното разобличаване на кризата, подлага на тежка критика главния прокурор. Истинска съдебна реформа и европейска правова държава 14 години след членството в ЕС, каза Манолова и съобщи също, че още днес внасят искане за изслушване на правосъдния и вътрешен министър за тяхното искане на оставка на главния прокурор.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3061 |21.07.2021 Манолова: Край на безвремието и подриването на демокрацията . 7| 15385 |19.07.2021 Мая Манолова: 60 млн. лв. аванс ще получи фирмата строител на завода за боклук в София . 12| 3961 |16.07.2021 Мая Манолова: Подкрепям усилията за постигане на консенсус около правителство на промяната и дълбоки реформи . 33| 11298 |15.07.2021 Манолова: Браво, Слави. Днес не беше добър ден за Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads