Реклама / Ads
0| 3520 |18.08.2021 НОВИНИ

ИБГНИ настоя за публичност, за да не се стига до ”махленски изрази за предателства”

.
За съставяне на редовно правителство с третия мандат се обявиха и от ”Изправи се.БГ! Ние идваме”. Това стана ясно по време на последната от серията консултации при държавния глава Румен Радев. Пред президента Мая Манолова заяви, че най-малката парламентарно представена партия ще направи всичко възможно и отсече - няма да допусне грешките, направени от ”Има такъв народ”. Манолова призова за публичност при преговорите, за да не се стига до ”махленски изрази за предателства”.
 

Три големи риска за България съществуват към настоящия момент, посочи Мая Манолова.

 

По думите ѝ те могат да се превърнат в три големи кризи - мигрантска, здравна, социална. От "Изправи се.БГ! Ние идваме!" заявиха, че ще подкрепят актуализацията на бюджета и ще направят всичко възможно да се състави правителство в рамките на 46-тото Народно събрание, независимо на коя формация бъде връчен третия мандат.

 

"Не трябва цената на политическата безотговорност и инат да се плаща от гражданите", посочи още Манолова.

 

Тя определи преговорите за състяване на правителство в рамките на първия мандат, връчен на партия "Има такъв народ" като "трудни".

 

"Ние от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" направихме всичко възможно, за да бъде сформирано правителство с първия мандат. Направихме всякакви компромиси, отказахме се от позиции и следване на интереси. Но едноличните решения, отказа да има подписано споразумение, в което да бъдат фиксирани приоритетите с ясни срокове, да има публичност при воденето на разговорите, доведоха до това. Опитите за правителство с третия мандат трябва да избегнат всички тези грешки, направени от "Има такъв народ". Имаме подробна пътна карта, но заяваваме - независимо на коя политическа сила бъде връчен третия мандат, ние ще положим всички усилия той да бъде реализиран", посочи Манолова и заговори за включването на служебни министри в редовен кабинет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3473 |18.08.2021 Елена Йончева: Настоявам Брюксел да поеме конкретни ангажименти за мигрантите от Афганистан . 7| 4447 |18.08.2021 ИБГНИ отказаха да оглавяват комисии в НС . 4| 2976 |12.08.2021 ИБГНИ зоват партиите незабавно да се заемат с актуализацията на бюджета . 14| 3209 |11.08.2021 Балабанов: ИБГНИ и ДБ са партии на интереса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads