Реклама / Ads
4| 2433 |22.06.2024 НОВИНИ

Надежда Йорднова: Третият мандат едва ли ще е за ПП-ДБ, Радев има негативно отношение към нас

.
Надежда Йорднова
„Избирателите ни дадоха ясен знак, че трябва да се справяме по-добре, когато формираме управленски мнозинства. Трябва внимателно да избираме партньорите и да търсим мандат за подобни управления. Урокът е научен“. Това каза народният представител от ПП-ДБ Надежда Йорданова, бивш министър на правосъдието.
 

„Отговорността за съставяне на кабинет е на ГЕРБ. В 49-ото Народно събрание те счупиха работеща формула без ясен план за бъдещето. Сега виждаме, че ГЕРБ няма план. Не виждаме каква работеща формула може да се предложи. Възможно е ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“ да съставят правителство, но сякаш и при тази формула нещата скърцат“, обясни тя в ефира на bTV.




„Резултатите от изборите отредиха на ПП-ДБ ролята на опозиция. Това е волята на народа, приемаме я с отговорност. Когато имаш ясни приоритети, можеш да търсиш подкрепа от всички формации. За да се приеме определено предложение, нужно е мнозинство. Разбира се, че ще говорим с всички“, каза Йорданова.

 
Според нея единственото предложение в момента от ГЕРБ е за премиер от ГЕРБ и две министерства, оглавени от ГЕРБ, което не се приема от ПП-ДБ.

 

„Във формулата на ИТН за експертен кабинет има много „ако“. ПП-ДБ ще подкрепяме тези закони, които са важни за страната. Отговорността за правителство е на мандатоносителя“, уточни Йорданова.

 

„Ситуацията е такава, че предсрочните избори тази година не са изключени. Като политици отказваме да приемем реалностите, че трябва да формираме работещи решения, които не са ориентирани около постове, а решения на кризите, които вижда обществото. Трябва да изкореним корупционния модел. Трябва да подготвим държавата за прехода към дигиталната ера. Политиците сме се хванали за гушите и отблъскваме хората“, коментира тя.

 

„Малко вероятно е третият мандат да дойде при нас. Президентът Радев е показвал многократно, че има негативно отношение към нашата политическа сила. Нека да си припомним как беше връчен мандата на Николай Денков – с пожелание да не се изпълни“, допълни народният представител.





От ПП-ДБ са внесли законопроект за промени в Закона за защита на лицата, подаващи сигнали.

 

„Той цели да оправи един недъг, който допуснахме в 49-ото Народно събрание. От ЕК имаме становище, че приетият закон не дава необходимата защита. Надявам се колегите ни да ни подкрепят“, уточни Надежда Йорданова и уточни, че заради това България не може да получи ново плащане по Плана за възстановяване и устойчивост.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2660 |22.06.2024 София Прайд - тези семейства така или иначе живеят заедно, сблъскват се със същите проблеми . 3| 2274 |22.06.2024 Гуцанов иска да размрази "Студената война между Радев и БСП" . 1| 3235 |22.06.2024 Кардиологът проф. Сотир Марчев: Докато нощите са прохладни, няма страшно . 12| 2825 |22.06.2024 ISW: Украйна удря по петролни рафинерии, Путин прави евразийска коалиция срещу НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads