Реклама / Ads
10| 3212 |10.08.2021 НОВИНИ

Манолова: Предложените министри от ИТН не отговарят на стандарта, който гражданите очакват

.
Мая Манолова Източник: БГНЕС
Както вчера ПГ на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ заяви – поели сме ангажимент към хората от протестите, че ще има правителство на промяната, което ще демонтира едноличния модел на Борисов и ще се заеме със съдебната реформа. Тези сложни задачи могат да бъдат направени от министри с безспорна професионална и гражданска биография. Не смятаме, че предложените министри отговарят на този висок стандарт, който гражданите очакват.
 

Това заяви председателят на парламентарната група на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в Благоевград.

 

„Освен това, ние настоявахме за подписване на споразумение с ясни ангажименти и ясна, публично заявена и подписана гаранция, че правителството няма да бъде образно казано, параван за задкулисни игри“, допълни тя.

 

„Няма никаква диалогичност и никакъв ясен ангажимент, че ДПС и ГЕРБ ще бъдат трайно изолирани от властта и управлението. Поради това нашата ПГ взе решението, че няма да подкрепи кабинет, предложен от „Има такъв народ“, каза още тя.

 

Според нея Манолова трябва да бъде обсъдено дали е възможно формирането на правителство от експерти, което да може да предприеме неотложните задачи като Плана за устойчивост и развитие, актуализацията на бюджета, покачването в цените на тока и водата.

 

„Нека да мине гласуването утре, в което всяка партия ще се дислоцира къде стои. Вече топката е при президента - на кого ще връчи мандата“, поясни тя.

 

„Още на 13 юли ние казахме, че решението е служебният кабинет и служебните министри, които българските граждани одобряват, да бъдат в основата на едно експертно, или техническо правителство“, смята Манолова.

 

„От самото начало сме протегнали ръка за партньорски разговори с „Има такъв народ“ и „Демократична България“, нашето поведение е като към партньори, като към приятелски формации, с които бяхме заедно на протестите. Няма никаква причина да сме променили нашето мнение, просто начинът, по който протекоха разговорите и липсите на гаранция, че ДПС и ГЕРБ ще бъдат далеч от властта, не даде възможност първият мандат да бъде реализиран. Ние оставаме с протегната ръка и с партньорски, уважителни чувства“, категорична е Мая Манолова.

 

Според нея е настъпил момент, в който партийното его и егото на политическите лидери трябва да отстъпят пред интересите на българските граждани.

 

„Сега всяка политическа формация трябва да го покаже в името на обществения и националния интерес”, категорична бе Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 12648 |08.08.2021 Адв. Хаджигенов: Двамата кандидат-министри Петър Илиев и Иво Атанасов „светят като крушки“ . 26| 12193 |06.08.2021 Татяна Дончева: В предложените персони за министри в правителството няма капацитет . 5| 4911 |06.08.2021 Разговорите между ИТН и БСП са успешни, в 17 часа списъка с бъдещите министри отива при Радев . 4| 3377 |04.08.2021 Експерт: Разнобой между проектоминистри, няма ясни идейни установки в ИТН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads