Реклама / Ads
36| 4722 |11.04.2021 НОВИНИ

Манолова поиска парламентарен контрол на Борисовите министри

.
Темата е затворена. “Изправи се! Мутри вън!” ще има силна, подготвена и категорична парламентарна група. Това заяви Мая Манолова от коалицията в ефира на Българското национално радио. Думите й идват след разразилия се вътрешен скандал във формацията, който предизвика бурни реакции в края на работната седмица. Манолова поиска и всеки ден парламентарен контрол за министрите на Борисов, първи е Ананиев.
 

“Не е лошо, че имаме ръбове, на тях ще се убожда Борисов всеки път. Всеки, който е решил да участва в политическия процес, иска или не иска, става политик. Хората са чувствителни и затова реакцията срещу непремерено изказване е бурна”, посочи Манолова. 

 

ФрогНюз припомня, че всичко започна с интервю на адв. Николай Хаджигенов в ефира на Българската национална телевизия, който заяви, че без гласовете на БСП не може да се направи нищо на този етап. Остро реагира обществото, а по-късно и Мая Манолова, която заедно с Татяна Дончева свика извънреден брифинг, на който стана ясно, че формацията се разграничава от изказването, става дума за лично мнение на Хаджигенов и дори загатна, че той може и да не стане част от парламентарната група. По-късно имаше и реакция от самия Хаджигенов, който посочи, че коалицията “Изправи се! Мутри вън!” е приключила на 4-ти април. 

 

“Разговаряли сме с партията на Слави Трифонов и те ще подкрепят този проект за решение... Ще настояваме да има парламентарен контрол всеки ден на всеки един от министрите на Бойко Борисов. Първи в парламента ще извикаме финансовия министър“, посочи Манолова.

 

Манолова заяви, че от „Изправи се! Мутри, вън!“ ще настояват парламентът да реши изработването на Националния план за устойчивост и развитие да бъде финализиран от Народното събрание, за да бъде изпратен в указания срок и България да не пропусне възможността да получи средствата от Европейския съюз. 


Коалицията е готова и с предложението за промени в Изборния кодекс.

 

“Хората имат нужда от глътка въздух. Да повярват, че има институции, които работят за тях. Призовавам партиите - спрете да си гледате партийните интереси, спрете с тънките сметки. Хората чакат от нас незабавни действия... Ще направим показно през следващите 30 дни как трябва да работи парламентът“, обясни Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3224 |10.04.2021 Премиерът Мицотакис поиска бързо разследване след показното убийство на криминален репортер . 16| 5552 |10.04.2021 Мая Манолова действа: Написахме проекторешението на парламента за Комисия по ревизията . 12| 4811 |09.04.2021 Максим Генчев: Мая Манолова е перфектният министър-председател . 12| 5179 |09.04.2021 КПКОНПИ поиска конфискация на 158 хил. лв. на Елена Йончева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads