Реклама / Ads
15| 4703 |14.04.2021 НОВИНИ

Хаджигенов: С Мая Манолова ще работим трудно

.
Адв. Николай Хаджигенов Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
Позицията ми е от няколко месеца. Нима има друг начин?! Ако искаме да направим нещо, а не да излъжем избирателите си - нещото е не коалиция, не брак, а приключване на режима Борисов, промяна в съдебната власт и правосъдието. Не е срамно да се каже, срамно е да го направиш тихомълком.
 

Това заяви депутатът от 45-ото НС адв. Николай Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR след като негови изказвания, че не се страхува да заеме министерски пост и че е готов на разговори с останалите партии за подкрепа в новия парламент, разбуниха духовете в обединението „Изправи се! Мутри вън“.

 

Хаджигенов отбеляза, че няма да бъде политик в общоприетия смисъл на думата. На мнение е, че не е бил разбран правилно от партньорите си в обединението и затова се е стигнало до реплики от страна на Мая Манолова.

 

„Работихме заедно до изборите. Очевидно сега ще работим трудно. Демокрацията е труден, скучен и бавен процес, в който различни становища трябва да се обединят в едно. Формацията очевидно има две части – „Изправи се!“ и „Мутри вън“, и очевидно аз представлявам втората част“, обясни адв. Хаджигенов.

 

„Продължавам да не разбирам как е възможно да кажеш: Единственото нещо, което правим в политиката, е само с тези две формации. Вчера взехме решение първият ден на новото Народно събрание да е в сградата на Народното събрание, а не в Партийния дом. Това се случи с гласовете на БСП и ДПС, единствено ГЕРБ гласува против. Трябва да обединим всички сили, останалото са приказки в предизборна кампания. Отказвам да лъжа избирателите“, настоя той.

 

Адв. Хаджигенов посочи, че не вижда смисъл от коалиции, а е нужно да има подкрепа. Според него „Има такъв народ“ ще направи правителство и всичко останало е въпрос на подкрепа. Юристът определи мълчанието на Слави Трифонов като нетипично за политик. По думите му Татяна Дончева е великолепна възможност за председател на парламента.

 

„Бизнесът е умрял и има нужда от помощ. В Италия всички политици загърбиха различията си в името на това страната да се справи с кризата. Обединиха се в една обща цел. Това се опитваме да направим и ние - настоящето на България, за да има бъдеще“, каза още адв. Хаджигенов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4038 |13.04.2021 Хаджигенов: Манолова и Дончева се изказаха неподготвени, цопнаха в създадената от тях кална локва . 36| 4737 |11.04.2021 Манолова поиска парламентарен контрол на Борисовите министри . 16| 5595 |10.04.2021 Мая Манолова действа: Написахме проекторешението на парламента за Комисия по ревизията . 12| 4827 |09.04.2021 Максим Генчев: Мая Манолова е перфектният министър-председател

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads