Реклама / Ads
19| 3418 |24.08.2021 НОВИНИ

Хаджигенов: Разговорите с ИТН зависят от политическото поумняване

.
адв. Николай Хаджигенов Източник: БГНЕС
Промяната в позицията на “Има такъв народ” за предстоящите разговори за съставянето на кабинет с третия мандат и даването на подкрепа за излъчването на управление зависи от политическото прозрение и поумняване. Там обаче нещата са непредвидими. Реакциите са по-скоро емоционални и нямат общо с рационалното.
 

Това заяви пред Българското национално радио адв. Николай Хаджигенов от “Изправи се.БГ! Ние идваме!”. Коментарът му идва на фона на приключилите в края на миналата седмица поредица от консултации при държавния глава и дни преди третия мандат н някоя от парламентарно представените партии. След проваления опит на “Има такъв народ” за съставяне на кабинет, формацията на Слави Трифонов категорично обяви, че няма да сяда на масата за разговори, а освен това няма да даде подкрепата си за кабинет, излъчен с третия мандат. От ИТН са категорично зад провеждането на поредните избори. 

 

“Вероятността да получим третия мандат не е малка, защото ние, след като приключихме варианта с площада миналата година, започнахме да обединяваме, обиколихме всички формации на промяната – с предложение да направим точно това, което сега му идва времето. Да се съберем заедно и да направим каквото трябва за да приключим диктатурата на ГЕРБ, да започнем да разчупваме модела с кръговете и обръчите от фирми. Затова има шанс да получим третия мандат. Ние към момента сме единствените, които избягват идеологическите противоречия, опитваме да си говорим с всички, с изключение на ГЕРБ и ДПС”, посочи Хаджигенов. 

 

Той заяви - в момента неофициални разговори се водят с “Демократична България”, но двете формации не са се обединили към този момент около кандидатура за премиер. Важният въпрос - какъв ще е съставът на едно бъдещо правителство, какво ще бъде споразумението и какви срокове и задачи ще бъдат поставени. 

Народният представител призна, че не е достатъчно обмислено предложение партиите на протеста и БСП да предложат на президента Румен Радев кой да получи третия мандат.


“Разговори обаче трябва да бъдат водени, защото правителство е възможно само в тази конфигурация – трите партии на протеста и с подкрепата БСП. Ако политическото поумняване се забави, отиваме на други парламентарни избори“, подчерта Хаджигенов.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4960 |22.08.2021 Хаджигенов: Когато президентът връчи третият мандат - задължително разговори с Трифонов . 1| 3298 |19.08.2021 Стефан Тафров: 18 милиона от афганистанците зависят от хуманитарна помощ . 18| 10123 |18.08.2021 Хаджигенов: Няма да подкрепим кабинет на БСП, чакам ИТН да поумнеят, ще говорим с ДПС . 12| 4076 |17.08.2021 Хаджигенов: Действията срещу Цвети са блудство. Ние се борим с една фашистка диктатура, която кадрува 12 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads