Реклама / Ads
14| 2433 |20.06.2024 НОВИНИ

Тошко Йорданов: Отпушихме работата на парламента, за да може евентуално президентът да ни даде третия мандат

.
Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов Източник: Стопкадър: bTV
"Никой не смее да идва при нас да ни казва какво да правим. Безсмислено е да ни моли някой за каквото и да било. Преговорите са публични - ако имаме покана, ние отиваме. Ние правим това, което считаме за правилно. Отпушихме работата на парламента, за да може евентуално президентът да ни даде третия мандат. Няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ и ДПС. Искаме да представим експертен кабинет - това за да се случи, парламентът трябва да започне да работи по някакъв начин."
 

Това заяви в ефира на bTV председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

 

"Вчера не подкрепихме Рая Назарян, а днес я подкрепихме, защото чакахме изявлението на лидера ни Слави Трифонов, който снощи обяви, че целта ни е да направим експертен кабинет", обясни политикът.

 

"Ние имаме тайминг, последователност на действията си и следваме своя път. Забавлявахме се дълго с врачките, които обясняваха ние какво ще направим. Когато дойде моментът, г-н Трифонов написа как ще процедираме", допълни той.





Йорданов бе категоричен, че от ИТН ще търсят подкрепа от всички останали формации, защото във всички партии има хора и експерти, които могат да свършат работа. 

 

"Ще проведем разговори с всички, надявам се да се отзоват всички партии. Ние не сме се вторачили единствено в себе си. Премиерът трябва да е добър мениджър, защото ръководи Министерския съвет. На тези разговори, които ние ще проведем, трябва да изработим и програма, която този експертен кабинет да изпълнява по сектори. Тази програма трябва да е достатъчно конкретна, за да може да бъде отразена от журналистите.

 




В сутрешния блок на bTV днес бившият председател на НС и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов посочи, че "Слави е проект на Доган". Ето как Тошко Йорданов коментира думите му: 

 

"Не знам защо го е казал. "Слави е проект на Доган" - подобни глупости говорят от ПП-ДБ. Съжалявам, че е изпаднал до това да говори откровени глупости. Както казват хората - никога не е късно да станеш за резил."

 

Запитан каква работа следва да свърши експертното правителство, той каза следното:

 




"Трябва да бъдат свалени цените на хранителните стоки. Смятам, че има картел. Едни хранителни стоки в България са по-скъпи от същите в Италия или Франция. Има нещо гнило в цялата работа. Цените на електричеството също са ненормално високи. Вие представяте ли си вашата сметка за ток да се увеличи със 100 лв., само защото имате електромер? Има проблеми в образованието, които трябва да бъдат решени. Там е тежък батак, системата е тотално сбъркана. Същото е в университетите. Относно правосъдието - ние в миналия парламент внесохме конкретни предложения за ограничаване правомощията на главния прокурор. Не бяхме подкрепени. Да, прокуратурата категорично трябва да се децентрализира", смята председателят на парламентарната група на ИТН.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 2357 |20.06.2024 Главчев пита депутатите - той или Радев да ни представляват на Срещата на НАТО във Вашингтон . 1| 2430 |20.06.2024 Светият Синод избра тримата кандидати за патриарх. Кои са те? . 2| 4481 |20.06.2024 АПИ: 40 млн. лв. са предвидени за археологически проучвания при изграждането на пътни обекти . 3| 60550 |20.06.2024 Румен Спецов: Задържаните служители са сериозен удар по имиджа на НАП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads