Реклама / Ads
6| 2215 |05.08.2024 НОВИНИ

ИТН връща на президента празна папка

.
Представители на ИТН
„Има такъв народ” връща днес папката с третия мандат на президента Румен Радев. След последната им среща с най-голямата по численост парламентарна група – тази на ГЕРБ-СДС, стана ясно, че партията на Слави Трифонов няма да успее да събере необходимото мнозинство от 121 гласа за съставяне на правителство.
 

Така на ход отново ще бъде държавният глава, който трябва да назначи служебен кабинет или да преназначи настоящия.

 

Припомняме, че миналата седмица ИТН проведе преговори с всички парламентарно представени партии и независимите депутати в опит да намерят мнозинство за съставяне на кабинет.

 

В 12.00 часа представители на партията ще отидат на "Дондуков" 2, за да върнат папката на дъражвния глава празна.

 

Според анализатори възможните дати за поредни предсрочни избори са в средата или края на октомври.

 

Вчера в свой пост във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов обвини за провала на мандата ПП-ДБ и ГЕРБ, като нарече постъпката им "глупава и безотговорна". Както можеше да се очаква, Трифонов не се включи в преговорите въпреки призива на Борисов. Те бяха водени от зам.-шефа на ИТН Тошко Йорданов.

 

"От проведените разговори стана ясно, че между нас и пет политически субекта – независимите депутати около Николай Марков, независимите депутати от ДПС около Джевдет Чакъров, БСП, ППДБ и ГЕРБ има пълно съвпадение на приоритетите, задачите, целите и начините на тяхното изпълнение. Въпреки това, въпреки липсата на разминавания, въпреки постоянното говорене на всички тях за отговорност, държавност и осъзнаване на простичкия факт, че е по-добре да има редовен кабинет, а не страната да отиде на поредните предсрочни избори, въпреки това - две от тези политически структури отказаха да ни подкрепят", пише Трифонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2228 |05.08.2024 Ситуацията с огнената стихия - в планината Славянка обстановката остава сложна . 8| 2624 |04.08.2024 30 вместо 14 дни да отстраним нередностите - така Гвоздейков ще бори проблема с новите правила за ГТП . 3| 4196 |04.08.2024 Г-7 се събра, изрази загриженост относно заплахата от ескалация в Близкия изток. САЩ разполага допълнителна военна мощ в региона . 6| 2932 |04.08.2024 Нарастват опасенията от мащабен конфликт в Близкия изток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads