Реклама / Ads
0| 2176 |31.07.2024 НОВИНИ

ИТН се срещна се изключените от ДПС. Ще положат усилие за правителство

.
Източник: БГНЕС
Представители на „Има такъв народ” се срещнаха с депутатите, изключени или напуснали ПГ на ДПС, начело с Джевдет Чакъров. Разговорите се провеждат в търсене на подкрепа за правителство с третия мандат.
 

„Такава криза, в която е страната, няма с какво да я сравним след 89-а година. Надявам се осъзнавате, че отговорността е на хората в парламента и трябва заедно да намерим решение. Благодаря за отговорния подход. Разбира се, нищо не е на всяка цена. В такива ситуации трябва да търсим общите неща, а не разликите”, каза в началото председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.





От своя страна председателят на ДПС Джевдет Чакъров обясни, че са приели поканата за разговор от името на „автентичното ДПС”.

 

„Много добре осъзнаваме, че шансовете за съставяне на правителство са минимални. Но приехме да бъдем диалогични, защото е редно да има диалогична среда. Не само да се чертаят червени разделителни линии”, поясни той.

 

ДПС-Доган ще положи усилия за съставяне на правителство с третия мандат на „Има такъв народ" (ИТН). Това каза депутатът Джевдет Чакъров по време на среща с ИТН в сряда.

 

В срещата, освен Джевдет Чакъров, участваха евродепутатът Илхан Кючюк и нечленуващите в парламентарна група народни представители, обявили се за единство на ДПС под ръководството на почетния председател на Движението д-р Ахмед Доган, Тимур Халилов, Хайри Садъков, Севим Али, Джейхан Ибрямов, Валентин Тончев, Ализан Яхова, Марио Рангелов. Тези разговори трябва да бъдат проведени, посочи Джевдет Чакъров и изтъкна, че потребностите на хората трябва да бъдат изведени на преден план.  

 

Тошко Йорданов благодари за отговорния подход и посочи, че сегашната ситуация създава шансове за едно по-справедливо управление. 

 

От ИТН представиха основните приоритети на партията в различните сектори. 

 

Вчера от ИТН проведоха среща с депутатите от разпадналата се парламентарна група на "Величие" за подкрепа за правителство с третия мандат. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2225 |31.07.2024 Специалните сили на Украйна удариха руска база в Сирия . 1| 2161 |31.07.2024 Хамас: Ликвидирането на Исмаил Хания е страхлив акт, който няма да остане ненаказан . 0| 2183 |31.07.2024 Джокович се класира за 1/4-финалите в Париж, изправя се срещу Циципас . 4| 2176 |31.07.2024 Напрежението във Венецуела расте: 6-ма убити и над 700 арестувани при протестите срещу изборните резултати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads