Реклама / Ads
17| 6190 |30.08.2021 НОВИНИ

Адв. Хаджигенов: Трифонов изгори всички мостове

.
адв. Николай Хаджигенов
С остри критики по адрес на Слави Трифонов започна гостуването на адв. Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" в ефира на Българската национална телевизия. Коментарите на депутата по адрес на лидера на ИТН дойдоха след интервюто на шоумена пред Бойко Василев, излъчено в петък. Разговорът предизвика остри реакции. Освен това думите на Хаджигенов идват в момент, в който политическите разговори за съставянето на кабинет в рамките на 46-тото Народно събрание навлизат в своята решаваща фаза.
 

"Всичко си казахме, но разговори трябва да има. Първата причина е чисто политическа - в петък Слави събори всички мостове, които другите построихме. Очевидно политическото поумняване няма да се случи скоро и то струва една добра цена - всяко отиване на избори по нечия прищявка струва 65 милиона лева. Това е прищявка на Трифонов. Аз бях и в предишното събрание. Казаха - отиваме на избори, другият път ще е друго. В петък каза същото - следващият път ще е друго, ще се разберем. Каза, че следващият път ще има правителство на всяка цена. “Защо не сега” е хубав въпрос, предлагам да го питате. Всички предпоставки бяха налице", коментира Хаджигенов.

 

По думите му втората причина е нуждата НС да свърши належащите неща, които не се изразяват само с актуализацията на бюджета. Депутатите са започнали част от правосъдната реформа. В момента трябва да се завърши Закона за НСО, Закона за Бюрото за защита на свидетелите и въпроса със закриването на специализираните съдилища.

 

"Решението на Трифонов означава, че Гешев ще се радва още известно време. Това даде възможност на Борисов отново да се чувства фактор, да се подиграва на всички от джипката си", коментира още Хаджигенов.

 

"Няма прехвърляне на отговорност. Това е патриотично говорене тип “търсене на външен враг”. Слави направи кабинет ли? Онзи ден говори за любов и ултиматуми. Той е този, който поставя ултиматуми. Онзи ден го направи - или ще се смирите следващия път и ще направите каквото аз искам, или не знам какво ще стане. Ние няма да се смирим", допълни още депутатът от ИБГНИ.

 

Единият вариант е “Изправи се.БГ! Ние идваме” е да има коалиционно правителство с мандата на БСП - правителство на малцинството с експерти, които не са политици, но са компетентни в своята област, обясни Хаджигенов.

 

Запитан дали предложеният от “Има такъв народ” състав на кабинет не бе именно това, Хаджигенов попита:

 

“Петър Илиев - експерт? Вторият кандидат за премиер - експерт? Не знам. Човекът очевидно е експерт, но в много тясна област, която няма общо с управлението. Знаете ли кое е тъжното? Че в “Има такъв народ” има достатъчно много абсолютно адекватни хора с чудесна експертиза и образование и те не попаднаха не само в проектите за кабинети, а не успяват да вземат думата, което е тъжно”.

 

Редовен кабинет няма да има, прогнозира Хаджигенов.

 

“Слави Трифонов за съжаление така и не разбра какво трябва да се прави и кой трябва да го прави. Така и не разбра, че никой от нас не е в политиката, за да изпълнява неговите желания и прищевки”, обясни още адв. Хаджигенов.

 

“Управлението не е баница. Беше до Борисов, но това не трябва да продължава така. Трябва да се работи умно, най-накрая всички трябва да разберат, че Народното събрание е това, което върши важните неща. За да се случи това, трябва да има правителство и то не такова, създадено ултимативно и без любов. То трябва да е ефективно. Любовта е предмет на друг разговор”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 21015 |29.08.2021 Срещите на Трифонов с лидерите на партиите от протеста се състояли в офиса му, защото той не ходел никъде другаде . 9| 6873 |29.08.2021 Татяна Дончева: Трифонов нямаше намерение да прави правителство в нито един момент . 37| 5576 |29.08.2021 Христо Иванов: На 7 август отидох при Трифонов, за да го призова да поправим грешките с третия мандат . 16| 5665 |29.08.2021 Мария Капон: В петък г-н Трифонов изгори третия мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads