Реклама / Ads
18| 3648 |09.08.2021 НОВИНИ

Хаджигенов: Няма как да подкрепим едноличният стил на управление

.
адв. Николай Хаджигенов Източник: БГНЕС
Няма как да бъде подкрепен едноличният стил на управление, който искат да наложат от “Има такъв народ”. Ние ще гласуваме против заради механизма на налагане на правителство, заради тази агресивност, самонадеяност, самодостатъчност, която ни е безкрайно позната. 12 години живяхме в това.
 

Това заяви в ефира на bTV адв. Николай Хаджигенов от “Изправи се! Ние идваме!” часове, след като формацията обяви, че няма да подкрепи проектосъстава на “Има такъв народ”, който би трябвало да бъде гласуван в сряда.


По думите му политически субекти продължават да гледат на политиката и управлението като на “авторитарен акт”. По думите му не става дума за искане на постове, но и в същото време съставът на МС не трябва да “дава повод за гордост на всяка една ку-ку академия“.


Той определи като едностранно волеизлеяние декларацията, изпратена с подписите на "Има такъв народ" до трите формации, с които Трифоновата партия се срещна. 


"За политическо споразумение са нужни страни, нужно е да има съглашение между страните - какво ще се прави, как ще се прави, докога", обясни още Хаджигенов. 


По думите му ИТН механично са взели приоритетите на БСП и протестните партии, вкарали са ги в декларация и очакват срещу това да имат подкрепа в пленарна зала.


"Преди няколко дни казах, че това е политическа детска градина, явно съм вдигнал нивото – това е политическа детска ясла. Когато трябва да се направи правителство на малцинството, което може да бъде бутнато буквално всеки ден, трябва да имаме политическо споразумение“, обясни депутатът от "Изправи се! Ние идваме!". 


Той коментира и публикацията на Слави Трифонов, която шоуменът и лидер на ИТН пусна в личния си профил във Facebook. В нея той заяви - Петър Илиев не е причина, а повод за "партиите на протеста" да не подкрепят предложеното от ИТН правителство.


"Проблемът не е в Петър Илиев. Как ще оставиш такъв човек да прави реформа? Той е проблем на друг тип специалност, може би свързана с медицината (…) За шофьорска книжка искат психотест, за политици – кога? Тази агресивна самонадеяност може би е добре да мине през някаква форма на психотест. Имахме възможност да наблюдаваме комбинация между Волен Сидеров, Филчев в най-добрите му години и Бойко Борисов – това за какво ни е?!“, допълни още Хаджигенов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6735 |09.08.2021 Шампионката Ивет Горанова няма да участва на олимпиадата в Париж? . 13| 3415 |09.08.2021 Част от депутатите на ИСБГНИ няма да подкрепят кабинета на ИТН . 0| 3139 |09.08.2021 Петър Витанов: Българският туризъм се възстановява бързо, но ваксинацията трябва да е приоритет, за да няма ново затваряне . 10| 4591 |09.08.2021 Хаджигенов: Не се сещам за нито една смислена причина Петър Илиев да бъде бутан на обществен пост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads