Реклама / Ads
71| 12640 |08.08.2021 НОВИНИ

Адв. Хаджигенов: Двамата кандидат-министри Петър Илиев и Иво Атанасов „светят като крушки“

.
Адв. Николай Хаджигенов Източник: БГНЕС
Двамата кандидат-министри Петър Илиев и Иво Атанасов „светят като крушки“. Това коментира пред Българското национално радио народният представител адв. Николай Хаджигенов. Според него е крайно време някои хора да пораснат, не на ръст, политически да пораснат.
 

„За „Изправи се.БГ! Ние идваме“ е важен съставът на предлаганото правителство. От хора като Петър Илиев с писък бягаме, а новото предложение за министър на правосъдието – Иво Атанасов, е точно толкова потресаващо. Той направи най-дебилния коментар по „Истанбулската конвенция“. Тошко Йорданов обвини Асен Василев в плагиатство, същевременно кандидатът му за вицепремиер има 80 страници, изплагиатствани от доцент от Юридическия факултет. Освен това е член на пловдивската масонска ложа, в която са половината „библиотекари“ и Цацаров“, намекна той.

 

„Малко ме напряга идеята имунолог за министър на образованието. Напряга ме до степен да не разбирам. Сигурно има някаква сериозна причина. Явно ми убягва. Още не съм завършил проучването си за личностите в кабинета. Очаквам „Има такъв народ“ да поумнеят политически. Цел № 1 е да стартира правосъдната реформа, защото без това не може да се случи нищо“, категоричен бе народният представител.

 

„Парламентарната група на „Изправи се.БГ! Ние идваме“ ще вземе решение утре следобед дали да подкрепи предлаганото от „Има такъв народ“ правителство“, уточни той.

 

„Решението ще бъде ясно, няма да отсъстваме от пленарна зала или да се въздържаме – “еквилибристики няма да правим, няма да се въртим в кръг”, увери депутатът и намекна, че „Изправи се.БГ! Ние идваме“ и Демократична България ще имат обща позиция.

 

От думите му стана ясно, че партиите на протеста не водят разговори с „Има такъв народ“.

 

„ИТН водят разговори с БСП, не с нас. Водихме разговори преди на ниво експерти, от тогава не е имало никакви разговори”, обясни той. Според адв. Хаджигенов, начинът, по който от „Има такъв народ“ формират правителство и търсят подкрепа е „изнасилване на демокрацията по брутален начин“.

 

„Да си направим собствен ГЕРБ - няма да участвам в подобно нещо“, категоричен бе депутатът.

 

„Борисов е политически труп, не е нужно да се плашим взаимно, че ще се върне“, коментира Хаджигенов думите на Корнелия Нинова „Ако не проявим разум, ще върнем Борисов“.

 

„Ако третият мандат дойде при „Изправи се.БГ! Ние идваме!“, бихме ползвали част от служебните министри, останалите ще ги допълним с министри от нас, от „Демократична България“, ще направим споразумение, ще сложим червени линии, мандат от 1 година, пък може да изкара повече, ако се направи по демократичен начин“, обясни адв. Николай Хаджигенов.

 

„Нужен е човек като Бойко Рашков, особено в този момент, сега. Който не му пука, на който му стиска и който има нужната компетентност. Тази комбинация, а не масон и човек, който копира чужди документи в собствената си дисертация“, добави той.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3925 |06.08.2021 Хаджигенов: Разумно е ИТН да оттегли и други имена . 22| 7098 |04.08.2021 Адв. Хаджигенов: Български Уотъргейт! Факт е най-голямото масово подслушване на български граждани в историята ни . 17| 26192 |03.08.2021 Хаджигенов: В предложените вътрешен и правосъден министър не виждам пламък и гняв да се борят с ламята . 50| 7985 |02.08.2021 Адв. Хаджигенов: Връчването на мандата на 30 юли е противоконституционно, нелегитимно и нищожно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads