Реклама / Ads
23| 3629 |07.04.2021 НОВИНИ

Мая Манолова: Червен картон за Борисов! Повече негово управление е невъзможно

.
Мая Манолова Източник: стопкадър, bTV
Червен картон за Борисов. Повече негово управление е невъзможно. Това е резултатът от изборите на 4 април според Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“.
 

Според нея това са били поредните купени и саботирани избори. По думите й резултатът от паралелното преброяване бил в пъти повече за „Изправи се! Мутри вън!“. Стана ясно, че затова партията ще предложи незабавна смяна на ЦИК и на „Информационното обслужване“ на Михаил Константинов.

 

„Борисов очевидно не осъзнава, че вече не е в позицията на човек, който определя дневния ред. има конституционна процедура“, коментира Манолова в предаването „Лице в лице“ по bTV.

 

„За 11 години той не разбра, че депутатите не могат да се отдават под наем, на консигнация, а че изпълняват волята на своите избиратели. Няма как депутатите да са просто машини за гласуване и армия от наемници, какво си ги представя Борисов“, добави бившият омбудсман.

 

Що се отнася до предложението за свикване Велико народно събрание, което направи министър-председателят в оставка, Манолова коментира:

 

„За втори път за последните 6-7 месеца ще бъдем свидетели как Борисов ще се опита да ползва Конституцията като спасително въже, което да го задържи на власт. Той не разбра ли, че за да се свика ВНС, трябва да има конституционен проект“.

 

„Освен да запише в чл. 1, че Борисов ще е премиер до живот, не се сещам за друга негова идея, която да предполага свикването на ВНС. Но тук има нещо друго – така той ще остане премиер до свикването на следващото ВНС. Това е единственият начин да се задържи във властта.“

 

„Нека да изчакаме. Следващият, който е с голямо обществено доверие, е Слави Трифонов. Със сигурност той ще изпълни своето задължение и към българската Конституция, и към своите избиратели. Предстои да видим какво ще се случи“, лаконична бе Манолова.

 

„Това, което е ясно е, че „Изправи се.бг“ ще внесем законопроектите, които сме обещали на българските граждани. Българските граждани очакват да има пълна проверка на това как Борисов харчеше обществените пари. Така че ние ще предложим създаването на парламентарна анкетна комисия по ревизията“, заяви тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3301 |07.04.2021 Манолова: Борисов иска свикване на ВНС, за да остане премиер до живот . 36| 4664 |06.04.2021 Мая Манолова: Първият законопроект, който ще внесем, е за Комисията по ревизията . 5| 3344 |04.04.2021 Мая Манолова: ГЕРБ загуби тези избори . 9| 4449 |18.03.2021 Код тъмночервено: Два района на България са в най-критичната зона на пандемията в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads