Реклама / Ads
46| 16279 |15.07.2021 НОВИНИ

Залпове от ”Осанна!”, ”Разпни го!” и ”Извини се!” по Трифонов след оттеглянето на Н. Василев

.
Със залпове от възторг ”Осанна!”, с ярост ”Разпни го!” и миролюбивото ”Извини се!” по Трифонов реагираха от различни посоки политици, политолози и социолози след оттегляне на номинацията на Н. Василев за премиер от Слави Трифонов.
 

Първи реагираха от ГЕРБ: "Колкото сериозно и отговорно беше представено това правителство, толкова отговорно и сериозно беше и прибрано. Това е първото правителство в историята, което подаде оставка преди да е избрано", посочиха те.

 

Не закъсняха от "Изправи селбг": "Браво на Слави и "Има такъв народ"! Приветстваме решението на Слави Трифонов да предложи друг състав на кабинет. Това е стъпка в правилната посока към постигане на консенсус на партиите на промяната за общи действия. Борисов да не бърза да потрива доволно ръце". Това написа от своя страна във Фейсбук председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

 

"Усилията за устойчива промяна на модела изискват именно намирането на съгласие, прозрачност и гаранции за реформи. Това са повишаване на доходите, преизчислявяне на пенсиите, незабавна подкрепа на малките и средни фирми след пандемията, помощ за хората с увреждания, децата и семействата, съдебна реформа и ревизия на управлението на Борисов", посочи Манолова.

 

Поведението на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов все повече напомня на това на Бойко Борисов. С тези думи Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън" коментира пред БНР решението за ревизиране на проектокабинета и оттеглянето на Николай Василев като премиер. Така той изрази коренно различно мнение спрямо Мая Манолова, която е лидер на политическата сила, от която е избран за депутат. Малко по-рано през деня тя поздрави Трифонов за решението му. 


"Ще има ново 20, което е като старото 20! Сега вождът ни е сърдит - такъв прекрасен кабинетен кабинет ни е събрал, пък ние не го щем! Ако искаш да си сериозен политик обаче, не постъпваш по този начин. За съжаление, приликите с политическото поведение на Борисов стават все по-видими. Още една прилика с поведението на Борисов е, че все някой друг му е виновен. Извинете, това не се прави така и не трябва да е така! Защото ние вече имахме един диктатор, втори такъв няма да допуснем", каза Хаджигенов
 

От „Демократична България” заявиха, че е твърде рано да дадат окончателно заключение дали бих подкрепили „Има такъв народ”, а от БСП и ДПС отказаха коментар.

 

Безспорно разумно е решението на Слави Т. Трифонов да оттегли блъф-офертата си за кабинет. Също разумно звучи организацията на пресконференция, вместо безкрайно общуване през социалните мрежи, написа Радан Кънев.

 

Ситуацията коментира и социологът Първан Симеонов: „Трифонов е осъзнал грешката си и опитва да я поправи. Сега се отваря врата за преговори и намиране на общ път за партиите на протест. Това е добро решение. Сега проетокабинетът става по-възможен”, смята той. „Ситуацията е такава, че народът не е дал отговорността само на една партия. Поръчката е за промяна през няколко партии, които наричаме партии на протеста. Логично бе да се потърсят мостове между тях. Разбира се, беше забавно за гледане да се види как едната партия ревнува, а друга се ядосва. Това са нормални неща. В политиката има и грешки, но част от изкуството да бъдеш политик е да си гъвкав и да си признаваш грешките”, посочи социологът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 11248 |15.07.2021 Манолова: Браво, Слави. Днес не беше добър ден за Борисов . 38| 30713 |15.07.2021 Осман Октай пред Фрог: Слави да се извини и да отиде на преговори без кабинет . 27| 14062 |15.07.2021 Радан Кънев: Слави разумно оттегли блъф-офертата си за кабинет . 26| 22059 |15.07.2021 Анализатор: Слави има един изход - отказ от мандата, без да подкрепя ГЕРБ и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads