Реклама / Ads
19| 3837 |21.04.2021 НОВИНИ

Изслушването на Борисов отпадна от седмичната програма на парламента

.
Източник: БНТ
Изслушването на премиера Бойко Борисов в оставка отпадна от седмичната програма на Народното събрание без обсъждане.
 

Тя не фигурираше в прочетената от председателя на парламента Ива Митева и одобрена от пленарната зала програма. Изказвания по темата нямаше.

 

Вчера лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че няма намерение да изпълни решението на Народното събрание. Пред своите кандидати за министри той обяви: "Слави Трифонов трябва да отиде в парламента, не аз. Той е на дневен ред. Аз съм се оттеглил отвсякъде. Ако нещо щеше да допринесе, да отида, но те искат да направят патаклама в парламента."

 

От самите депутати през последните дни дойдоха признания, че няма начин да принудят премиера в оставка да се подчини на решението им. Изглежда, че окончателно са се примирили с упорството на Борисов, тъй като тази сутрин председателят на парламента Ива Митева предложи проект на дневен ред за седмицата, в който изслушването беше отпаднало. А в първоначалния проект то присъстваше.

 

Недоволството си от отсъствието на Борисов парламентарните групи изразиха с декларации с различни акценти. 

 

Лидерът на парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова за пореден път настоя планът да бъде представен лично от Бойко Борисов:

 

„Българският парламент няма да избяга от поста си, а ще направи и невъзможното, планът да бъде внесен своевременно в европейските институции и да бъде максимално най-добрият за българската икономика и българските домакинства. Но парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ настоява планът да бъде доработен“.

 

Според нея планът трябва да бъде доработен и в него да се предвидят по-сериозни социални мерки.

 

Лидерът на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов посочи от своя страна, че няма нужда да се обсъжда и спекулира по въпроса коя партия е подкрепила протестите, както и с акцията на „Росенец“ миналото лято, за която ще поиска създаване на специална анкетна комисия:

 

„Нека види българското Народно събрание и българското общество, каква е истината за този „Дисниленд“ на корупцията. Нека видим как институциите са си затваряли очите, как не са правили проверки, как с тяхно съдействие са регистрирани обекти, които не могат да бъдат регистрирани. Така че, нека бръкнем в тази рана и нека покажем на българското общество, дали в този парламент има воля за реална промяна или просто ще си приказваме, за да сменим Борисов с някои сламен човек, с който всичко да си продължи по старому“.

 

Очаква се поне изслушването на финансовия министър в оставка Кирил Ананиев да се състои. Той трябва да говори за изпълнението на държавния бюджет, касовите наличности в него и плановете за тяхното развитие до края на годината.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3571 |21.04.2021 Митов се държи като заблудено дете: Борисов демонстрирал воля за крачка встрани, въпреки „тайните“ им уговорки „да се завърне“ . 9| 2868 |21.04.2021 Ще дойде ли Бойко Борисов в НС? Втори опит за изслушване на Кирил Ананиев . 17| 4434 |20.04.2021 Харалан Александров: Борисов е като пясъчен часовник. ГЕРБ са на сухо, лющят си семките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads