Реклама / Ads
22| 2782 |26.03.2024 НОВИНИ

Борисов: Срещнах се лично с Асен Василев и ген. Атанасов в четвъртък и петък. Много исках да има правителство

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Срещнах се лично с лидерите нa "Продължаваме промяната" (ПП) Асен Василев и "Демократична България" (ДБ) Атанас Атанасов в четвъртък и в петък, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание по повод преговорите за съставяне на правителство. По думите му няма значение къде са се срещнали.
 

В нашата парламентарна група и партия категорично никой не желаеше да разговаря с тях - никой, защото през всички преговори са се наслушали на обиди, посочи Борисов.

 

В петък бях получил смс от Василев все пак да се срещнем и да направим правителство. Благодаря му, че се отзова веднага, след като му се обадих, отбеляза лидерът на ГЕРБ и уточни, че в четвъртък е казал на ген. Атанасов, че прави всичко, за да се случи това.





Много исках да има правителство, подчерта Борисов и допълни, че по тази причина от ГЕРБ са избрали преговорен екип, който близо 20 дни е преговарял по всички точки.

 

През това време чухме какви ли не обиди с цел да ни сплашат, каза още лидерът на ГЕРБ и подчерта, че не се плаши така лесно, както си мислят. Борисов изтъкна и че и сега, както винаги, е бил диалогичен и отстъпчив, и е поставил държавата пред партията.





На извънредно заседание днес от 10:00 часа парламентът ще обсъди проект на решение във връзка с указа на президента, с който се предлага Народното събрание (НС) да избере за министър-председател кандидата, предложен от първата по численост парламентарна група, и подаденото вчера заявление от Мария Габриел, че няма да участва в парламентарната процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на Министерски съвет. Това е единствената точка в дневния ред на депутатите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2674 |26.03.2024 Добромир Живков: ГЕРБ и ПП-ДБ ще се върнат на масата за преговори и ще направят последен опит за правителство . 0| 3800 |26.03.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к „Дружба“ 1 и с. Горни Богров . 4| 2539 |26.03.2024 Проф. Пламен Киров: Гласуването на оттеглянето на кандидатурата за премиер на Габриел е излишна процедура . 5| 2545 |26.03.2024 Украинските сили се намират в сложна ситуация край град Часив Яр, където Русия съсредоточава настъплението си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads