Реклама / Ads
0| 2733 |01.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

След серия питания на „Демократична България“: Метрото в София ще приема плащания с карта от днес

.
Във всички станции на столичното метро ще може да се плаща с банкова карта от днес, 1 ноември. Това е резултатът от активността на общинския съветник от „Демократична България“ Симеон Ставрев, който в последните месеци не спря да пита кмета Йорданка Фандъкова защо новата многомилионна тикет система не функционира еднакво в целия градски транспорт.
 

По подобие на наземния транспорт от днес в метрото може да се влиза с безконтактно плащане с банкова карта. Доскоро с подобни устройства бяха оборудвани 16 станции, но вече всички са интегрирани към новата система за разплащане. Предимство е, че след третото качване в градския транспорт за деня, останалите са безплатни. Тикет системата отчита до 4 лева за ден, колкото струва дневна карта за целия градски транспорт. Условието е да се плаща с една и съща карта.

 

„Започнах тази борба през лятото с едно мое питане до Фандъкова защо тази опция не е налична в метрото при инвестирани над 90 милиона лева за тикет системата. След няколко месеца натиск успях. Опитвам се да си представя колко неща ще можем да свършим ако ни дадете мандат да управляваме София“, заяви общинският съветник Симеон Ставрев.

 

Той настоява за бързо интегриране на всички видове градски транспорт, защото в момента наземният и метрото се управляват от различни компании.

"Докато не проработи тикет системата в метрото, не може да се сдобием с цялостната статистика за градския транспорт. Досега имаше база данни за пътуванията в наземния транспорт, но след като се случи и в метрото, ще виждаме къде пътниците се трансферират, ако използват метро. Така ще можем да правим оптимизации и няма само да предполагаме", каза още Ставрев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3179 |31.10.2021 Александър Симидчиев: Когато сме разделени като общност, генерираме вълна след вълна на пандемията . 1| 2861 |23.10.2021 Манолова: В следващия парламент ще предложим отпадане на ДДС върху тока, както призова и ЕК . 0| 2808 |20.10.2021 Проф. Михайлов, БСП: Здравната система е сериозно отслабена през последните 10-12 години, нуждае се от преформатиране и стабилизация . 8| 3683 |17.10.2021 Проф. Михайлов: За справяне с COVID кризата БСП предлага разяснителна кампания и национално епидемиологично изследване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads