Реклама / Ads
34| 7128 |10.10.2021 НОВИНИ

Тошко Йорданов: ГЕРБ и ДПС са нашата хитлеристка Германия

.
Тошко Йорданов
Интересен ход на ДПС. Според ме е чист практицизъм - тези партии, които имат кандидат за президент, когато се тегли номера за изборите, първо се теглят кандидат за президент. Два пъти ще се гласува за едно и също число. Това каза по НТВ зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов.
 

Не е проблем в името на кандидат-президента. Има проблем в ДПС. Техният кандидат да се казваше Иван Георгиев е също неприемливо. И то заради нещата, които направиха ДПС. Не мисля, че България ще избере президент от ДПС.

Важно е човекът какъв е. Радев взе правилната страна на гражданите срещу мафията. От другата страна имаме директора на СУ, който избра да бъде президент на една корумпирана партия. ДПС го направиха, за да може номерът на бюлетината да е на първа страница на машината.

 

ИБГНИ в онази напечена обстановка взеха погрешно решение, повлияни не зная от кого. Там са трима човека, които много не се разбираха. Те са на ръба да не влязат. Всички ще си търпим грешките от предния парламент.

 

Езикът на лицемерието, нещо, което се харчи в парламента, не го приемам. При нас няма представители, които са били във властта. Ние сме такива, каквито сме. Не сме се променяли от времето на Ку-ку. По един и същи начин гледаме на света.

 

 

Ние заявихме, че ще сме смирени на тези разговори, но такова смирение трябва да има и при нашите партньори. Не може едната страна да е смирена, а другата да е агресивна. Ще подходим практично, а не емоционално. Управлението не е на всяка цена. Трябва да има принципност в цялата работа. Отиваме на среща с ДБ, разбираме се и нямаме противоречия. Няколко дни по-късно излиза лидерът и казва ,че сме дългата ръка на ДПС. Не е логично!

 

Изискване на ДБ бе да няма представители на ДС. Това беше единственото. От един момент нататък, след изявлението на Христо Иванов, нямаше никакво значение кого ще предложим. Правителство нямаше да има. Установих по грубия начин, че ние не разполагаме с медии. Отсреща решиха да не ни подкрепят. Смятам, че тепърва ще обясняваме някои неща. Нямахме медиите, през които да го съобщим.

 

Не казвам, че има вина на медиите, но нямахме необходимото поле да го обясним. Едно нещо, казано от 10 медии, стана доминиращо като послание. Невярно е, че имаме нещо общо с ДПС.  А първо се казваше, че ще бъдем патерица на ГЕРБ.

 

Кой спечели от това, че има избори. Всички партии, освен ГЕРБ и ДПС губят. Ние така или иначе сме от едната страна на барикадата. В момента от три субекта, има 4. Ще има преразпределение на гласовете-съвсем нормален процес. Появата на новата формация е нещо прекрасно-демокрацията е това. |Те ще имат подкрепа и ще влязат в парламента. Ние си имаме наши избиратели, които ще делегират доверие на нас.

 

Ние говорим едно и също – с ГЕРБ и ДПС нямаме поле за разговори. Ние тази червена линия няма да я прескочим.  Ще трябва да намерим с другите парти общ език, за да има правителство.

 

Има някои неща при Кирил Петков, които не са много окей и е въпрос на разговори. Например канадското гражданство и декларацията. Това е попълване на документ с невярно съдържание. Казвам, че когато има закон, е хубаво да се спазва. Логично е да има последствия. При нас има между 20-25 човека с двойно гражданство, защото законът, който не е добър, не разрешава. Но законът е такъв.

 

Политическите разговори са различни от междуличностните търкания. Когато имаш голям враг, е по-хубаво да сте заедно и след като го победиш, тогава да търсиш различията. ГЕРБ и ДПС е нашата хитлеристка Германия.

 

Петър Илиева не мисля, че е грешка. Когато го предложихме в първия кабинет, никой не каза „гък“. Не съм човек, който ще каже, че той е виновен. Човек трябва да внимава със заключенията.  Пламен Николов е прекрасен човек, не беше грешка.

 

Политиката се оказа доста лицемерна дейност. В шоубизнеса си сам, а тук ти трябват партньори, които казват едно, а правят друго. Не мисля, че Слави има офшорки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5037 |10.10.2021 Герджиков: ГЕРБ имат много успехи . 5| 4427 |10.10.2021 Радостин Василев, ИТН: Всички, извън ГЕРБ и ДПС, може да са наши партньори . 7| 7479 |10.10.2021 Вижте водачите на листи на ГЕРБ, Борисов оглавява две . 22| 29055 |09.10.2021 Христо Иванов: Колеги от ГЕРБ, няма да стане с подобни трикове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads