Реклама / Ads

0| 2336 |11.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Цветанов: Няма да оставим институциите намира, ще продължим да защитаваме правото на чиста околна среда

.
Цветан Цветанов
Национално обединение на десницата приветства активността, която и други политически формации вече проявяват по важни за жителите на Велико Търново и региона теми, като чистотата на въздуха и околната среда.

Още в началото на тази година, след многобройни срещи и сигнали от местни жители, водачът на листата на Велико Търново Цветан Цветанов и великотърновските представители на дясното обединение алармираха за замърсявания на въздуха от страна на предприятието „Кроношпан“. 

 

След извършена собствена експертна проверка, през месец май т.г., от десницата внесоха официално питане до МОСВ и Община Велико Търново. Тогава беше заснето и видео, от което се вижда в реално време как се замърсява въздуха в околността.

 

Защо има цели дни с липсващи данни за състоянието на атмосферния въздух и съдържанието на фини прахови частици и Формалдехид. Защо в справките от измервателните станции липсва също така информация относно нивата на Олово, Кадмий, Арсен и др. Защо липсва информация и в тримесечните бюлетини на изпълнителната агенция за нивата на основните показатели, касаещи качество на атмосферния въздух във Велико Търново. В официалното писмо се искаше също информация относно системата за мониторинг „в реално време“, която Националният координационен център съблюдава.

 

Конкретните официално зададените въпроси получиха формални отговори, лишени от съдържание. Институциите обаче няма да бъдат оставени намира, ще продължим да отстояваме с още по-голяма твърдост правото на хората да живеят в чиста околна среда, категорични сме от Национално обединение на десницата.

 

Преди месец Цветан Цветанов лично алармира и за друг сериозен екологичен проблем, с който пряко се ангажирахме и противопоставяме от Национално обединение на десницата за предстоящото изграждане на цех в павликенското с. Върбовка, в който ще се изгарят над 580 тона отпадъци на ден.

 

„Подобно нещо е недопустимо в земеделски край, трябва да спрем изграждането му“, заяви водачът на листата с номер 7 Цветан Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2266 |11.11.2021 Елка Неделчева, водач на листата на „БСП за България“ в Разград: Няма училище, няма и селище. БСП няма да позволи това . 0| 2289 |11.11.2021 Цветанов: Наблюдателите в комисиите за изборите в Сатовча, дори през квотата на Демократична България, ще са хора от ДПС и ГЕРБ . 0| 2434 |08.11.2021 Цветан Цветанов: България се нуждае от силно дясно, което да дава решения . 0| 4674 |08.11.2021 Момчил Кръстев пред Фрог: Гласувайки за ПП, вие участвате в промяната към по-добро, която вече започна и няма как да бъде спряна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ