Реклама / Ads

1| 2321 |03.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Цветан Цветанов: Време е всички да работим за благото и просперитета на страната

.
Време е всички да работим за благото и просперитета на страната. Това каза председателят на Републиканци за България и кандидат за народен представител на Национално обединение на десницата Цветан Цветанов в Плевен, по време на съвместна пресконференция с кандидатите за президент и вицепрезидент, издигнати от обединението Горан Благоев и Ивелина Георгиева. Домакин на събитието беше водачът на плевенската листа Владислав Николов.

Горан Благоев сподели, че е удоволствие за него да бъде в Плевен, защото е служил в Школата за запасни офицери. Той засегна темата за проблемите в българската армия.

 

„Армията е кауза и тя има нужда от своите подготвени мъже и ще се радвам, ако успея да допринеса в българската армия да бъдат попълнени липсващите бройки. Народ, който не храни собствената си армия, храни чужда”, заяви кандидатът за президент.

По думите му Румен Радев не прави нищо съществено за армията ни.

 

Кандидатът за президент на Национално обединение на десницата Горан Благоев каза, че приоритет за него е нацията ни да бъде грамотна и образована. В тази връзка той посочи, че ромското население е крайно манипулирано и се използва неграмотността му. Той заяви, че иска да допринесе за тяхната интеграция и образование.

 

Кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева сподели, че е влязла в президентска кампания с лична мисия и това е борбата с COVID-19. „Ние бяхме, още в самото начало настроени, че сме напълно подкрепящи ваксинацията и бързото справяне с ковид. Бяхме наясно, че най-страшното предстои. Политическите ни опоненти не приеха подадената ни ръка за партньорство по темата. Странното е, че точно техните лидери са се са ваксинирали, но скрито от медиите”, заяви д-р Георгиева.

„Ние сме в ситуации,  по-тежка от началото, преди 2 години - имаме ваксини, но 80% от населението не иска да се ваксинира“. Тя разкритикува политическите лидери, че рекламират антиваксърски виждания.

 

„Аз не знам тези лидери как спят, като знам, като лекар, че има хора, които рискуват своя бизнес, живот и здраве. Дайте да се събудим и да направим крачката напред и да започнем живота ни такъв, какъвто беше преди 2 години. Лекарите и болниците са на прага на своите сили. Ние като народ носим своята отговорност. Трябва да се проведе изключително мащабна държавна информационна кампания, която да стигне до всеки гражданин,  да му се  обясни всичко, свързано с ваксинацията и всеки сам да реши“, каза още кандидатът за вицепрезидент на Национално обединение на десницата.

 

Цветанов подкрепи позициите, изложени от страна на кандидатите за президент и вицепрезидент. Големият проблем пред обществото е, че ние сме разделени, а за това са виновни и политическите партии от статуквото. Нямахме политическо лидерство, доверието беше загубено още от самото начало на кризата. „Днес има личностна престрелка между предишния и настоящия министър на здравеопазването, за това кога е имало повече починали и заболели“.

 

По думите му това е грозно и е лична война за власт, която пречи на обществото да разреши ситуацията с ваксинацията.

 

„Днес проблемите са ковид и високата смъртността, а на второ място е  енергийният въпрос. Никой не отчитa,  че цената на газа е такава, защото Русия ни предлага тази цена. Ние сме изцяло зависими само и единствено от руския газ, а можеше да доставяме азерски, газ който е по-евтин“, подчерта Цветанов.

 

По думите му това са двата основни проблема, с които трябва да се справим.

 

„Ние сме алтернатива, защото сме силният десен глас, който липсва в момента“, категоричен е Цветан Цветанов.

 

„Води се кампания на отрицание и на невъзможност да се води нормален диалог. Ние сме в тежка политическа криза. Време е всички да работим за благото и просперитета на страната“, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 2| 2294 |01.11.2021 Цветан Цветанов: Денят на народните будители олицетворява българщината, възхвалява несломимия български дух и почита непреходното богатство от миналото ни . 0| 2451 |31.10.2021 Цветан Цветанов: Искаме бизнесът да бъде оставен да работи спокойно . 1| 2414 |29.10.2021 Москов и Цветанов: Най-големите кражби са през системите на държавата . 2| 2396 |28.10.2021 Цветанов и Москов: Ще свалим цената на тока със собствени енергийни източници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ