Реклама / Ads

2| 2392 |28.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Цветанов и Москов: Ще свалим цената на тока със собствени енергийни източници

.
Енергийната зависимост на България от Русия е резултат от политическите решения на всички управляващи досега.

Лидерите на национално обединение на десницата представиха пред медии и симпатизанти в Пазарджик трайно решение на енергийната криза в България. Те са категорични, че завършването на каскадата „Горна Арда“ и водната централа Никопол - Турну Мъгуреле могат значително да увеличат енергийната независимост на България и да  гарантират чувствително намаляване на цената на тока в страната ни. Лидерите на Национално обединение на десницата заявяват, че при наличие на политическа воля още от началото на февруари 2022 г. може да влезе в експлоатация газопроводът Комотини - Стара Загора. По този начин България ще получава директно газ от Азербайджан, много по-евтин от руския. 

 

Москов и Цветанов са подготвили официален документ от името на Национално обединение на десницата, който ще изпратят до президента и министър-председателя с настояване двата  проекта  - каскадата „Горна Арда“ и водноелектрическата централа Никопол - Турну Мъгуреле да залегнат в Плана за възстановяване и устойчиво развитие на България, който правителството представя пред Европейския съюз. И двата проекта отговарят на условията на Зелената сделка и функционирането им няма да замърсява околната среда и ще намали въглеродния отпечатък на страната ни. 

 

Лидерите на Национално обединение на десницата обвиняват всички управлявали до момента политически сили, че със замразяването на каскадата „Горна Арда“ и строежа на водноелектрическа централа Турну Мъгуреле са обслужили интереса на Кремъл като са гарантирали пряката енергийна зависимост на България от Русия, което е една от основните причини за високите цени в момента.

 

Непосилните цени на тока и газа са вследствие на целенасочената и последователна политика на европейската и българската левица да не се добиват енергоизточници в рамките на Европа. Резултатът е - липса на достатъчно горива и скъп внос от Русия, обясняват лидерите на КОД и Републиканци за България. В момента всяка наша сметка за ток е повишена със 160 лв. заради политическия данък върху въглеродните квоти, въведени от левицата в Европа и България, към която с решенията и поведението си се прикрепи и ГЕРБ. Национално обединение на десницата дава работещо, трайно дясно решение, което да направи достъпни цените на тока и да гарантира енергийна независимост на България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 1| 2357 |28.10.2021 Явор Божанков, БСП: И Петков, и Радев допуснаха грешка, за която бих критикувал всеки . 0| 2334 |28.10.2021 Нинова към българите в РСМ: Членството на РС Македония не може да бъде за сметка на историческата истина и българския национален интерес . 0| 2289 |28.10.2021 Данаил Георгиев: От гаранциите за правата на българите в Република Северна Македония ще зависи нашето съгласие за присъединяване на страната към ЕС . 0| 2347 |28.10.2021 Атанас Костадинов от БСП алармира: Няма ковид зона в Силистра. Хората са изоставени от държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ