Реклама / Ads

2| 2803 |19.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

БСП се срещна с Асоциацията на автомобилните производители

.
Източник: БСП
БСП ще спре рекетирането на хората и бизнеса.

Представителите на БСП Явор Божанков, Димитър Данчев и  Петър Витанов се срещнаха с  Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България. Те представляват 96% от пазара на производителите на автомобили на най-големите световни марки. От асоциацията присъстваха изпълнителният директор  Таня Груева, председателят  на Управителния съвет Храбрин Иванчев, и Георги Загоров, член на Управителния съвет.

 

Те поставиха пред представителите на БСП проблемите пред транспортния сектор, свързан с неясни регулации, което пречи на фирмите в България да развиват бизнес. Те изтъкнаха, и че лошото законодателство в България пречи на околната среда и на безопасността по пътищата, като липсва технически контрол и правна рамка, която да насърчава модерния екологичен транпорт.

 

Асоциацията на автомобилните производители  представи пред БСП идеята да се създаде електронен паспорт на автомобила, който да проследява целия му жизнен цикъл, както и да се наблегне на скрапинг програма, която насърчава връщането на стари автомоболи и преференции за закупуване на по-екологични автомобили.

 

"БСП настоява за въвеждането на електронно правителство и подкрепя създаването на електронни регистри и преференции за осигуряване на по-чиста околна среда. В България макар  правителството да се хвали с най-ниски данъци,бизнесът и потребителите са натоварени с множество необосновани такси, които са "скрити данъци". Поемаме ангажимент всяка такса в България да отговаря на реално извършен разход и да се спре рекетирането на гражданите и бизнеса.", заяви на срещата водачът на БСП във Велико Търново Явор Божанков.

 

"И двете страни се съгласихме, че в България техническият контрол в транспорта е фиктивен и трябва да се пристъпи към реален контрол, за да се гарантира безопасността по пътищата.", посочи Димитър Данчев.

 

 "За да изпълнява България критериите за "Зелената сделка" трябва да се направят екологични и законодателни промени и БСП е радетел за това", посочи евродепутатът от БСП Петър Витанов.

 

Всички на срещата бяха единодушни, че чистата околна среда и чистият въздух са приоритет. "Модерният екологичен транспорт е пътят пред България и изоставането от Европа трябва да се навакса през следващия мандат чрез модерно законодателство и ясни правила за всеки.", бяха категорични участниците в срещата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 2| 2937 |19.03.2021 Емил Велев: Корнелия Нинова е добър стратег, със сериозен политически опит . 1| 2700 |19.03.2021 Ирена Анастасова, БСП: ГЕРБ се опитва да налага партиен контрол над учителите . 4| 2893 |19.03.2021 Нинова от Монтана: Фалшива новина е, че БСП иска отлагане на изборите . 13| 2951 |19.03.2021 Цветан Цветанов: ПП „Републиканци за България“ ще работи за подобряване жизнения стандарт на гражданите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ