Реклама / Ads

10| 2951 |27.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Павел Вълнев е най-успелият представител на новата българска емиграция

.
Павел Вълнев заминава за САЩ през 2002 година на студентска бригада с 300 долара джобни пари и един сак. Подкрепата е само в това, че е заедно с брат си Румен. Тогава Павел е на 21 години, а брат му на 19. Остават в Чикаго, работят като разносвачи на пица, сервитьори, чистачи, контрольори на паркинг и шофьори. С пари на кредит и със свои спестени средства купуват първия си камион.

Година след година при пълно спазване на правилата укрепват финансово, взимат кредити, купуват още големи камиони, получават зелени карти, а после и американско гражданство.
Сега, 21 години по-късно, управляват спедиторски бизнес в Чикаго, щата Илинойс, САЩ. Притежават 700 камиона и 2000 ремаркета. Компанията им е първа в силно конкурентна среда и без никаква държавна помощ и политически протекции. Имат и други бизнеси в Чикаго и на още няколко континента.
Павел развива отскоро успешни инвестиции в различни страни от Югоизточна Европа, но не и в България. Единственият му опит у нас е BITelevision, свободна медия с национално покритие. Телевизията има свръхмодерни студийни комплекси и подвижна техника и излъчва едновременно от София и Чикаго. Водеща на новините е Ралица Василева от CNN. За кратко време след създаването си телевизията е разпозната като медия на 10 милиона българи у нас и по света. Тя заема четвърто място по зрителско доверие, редом с медии, в които са инвестирани милиарди левове, включително бюджетни пари. Макар и частна, BiT има морала на обществена медия, принадлежи на гражданите и скоро политико-рекламният картел в България я изолира от рекламни приходи. За да не влезе в престъпни конкубини и за да не изневери на характера си, Павел Вълнев продава Би Ай Ти, а новият й собственик я спира.
Междувременно и до днес в Чикаго Павел Вълнев е най-големият дарител на българската общност. Той подпомага без условия българските църкви, училища, танцовите състави, спортните отбори, културните центрове, фестивалите на родния фолклор и турнетата в Америка на български артисти и певци, между които Слави Трифонов и Куку-бенд и Шоуто на комиците. Винаги е до хората в радостни и тъжни моменти и винаги – не на думи.
Павел Вълнев дясномислещ и дяснодействащ човек. Той носи не само своята отговорност, но и постоянната грижа за голямата си фамилия, за работниците и експертите си. Посветен на най-новите технологии и системи за управление, той е перманентен внедрител на съвременни улеснения за хората, които се трудят в компаниите му. Истински иноватор, той притежава една древна страст: За него дадената дума е повече от всеки договор.
Душата на България и свободата на Америка в едно – това е Павел Вълнев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 11| 2734 |27.03.2021 Цветанов и Вълнев: Има страхотна енергия за промяна на територията на област Русе . 13| 2749 |26.03.2021 Цветанов и Вълнев във ВТУ: Университетски кампуси ще осигурят достъп до качествено образование на хората във всички части на страната . 11| 2737 |26.03.2021 Павел Вълнев: Щом мога аз, можеш и ти . 5| 2710 |26.03.2021 Цветанов и Вълнев: В парламента трябва да се разпределят парите на данъкоплатеца, а не от джипката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ