Реклама / Ads
1| 3666 |17.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Петко Чамов: Страхът погубва разума

.
Петко Чамов е роден в град Панагюрище през 1973 г. Завършва Техникум по оптоелектроника в родния си град. Висшето си образование степен Магистър завършва във Технически университет - Габрово, със специалност „Електроника и комуникационна техника“. Придобива и допълнителна квалификация „Финансов мениджмънт“ в Стопанска академия ”Димитър А. Ценов” в гр.Свищов.
 

Живее в София. Семеен, с две деца - на 9 и на 14 години. Съпругата му е програмист. А той е управител на търговско дружество.

 

"Аз съм рокаджия и харесвам концертите, които се организират в Тутракан. Помагам за провеждането им, като поемам хонорарите на една от най-известните групи участници в тях. Децата ми също слушат рок. За мен това е гордост", категоричен е Петко Чамов.

 

В кризисния период за предпазване от коронавирус, Петко Чамов направи дарение на МБАЛ-Тутракан и Районно управление „Полиция“ включващо предпазни облекла, ръкавици, калцуни, шапки, предпазни очила, защитни маски и шлемове. Следващото дарение е за Детски отдел на библиотеката в Тутракан, за което му е връчена грамота.

В другите населени места от областта е подпомагал фолклорни състави за участието им в различни фестивали, а така също и за осъществяването на националната кампания „Воля за спорт“ за хора в неравностойно положение.

 

- Защо се присъединихте към ПП "Републиканци за България"?

 

- Първото нещо, заради което се присъединих, е, че вярвам на г-н Цветан Цветанов. Той е човек, който следва принципите си и държи на думата си.

Нашата кауза е по-добър живот за всички граждани на страната ни, гарантирани права, справедливост, възможности за развитие и самоинициатива.

Републиканци за България не е лидерска партия! При нас решенията се вземат от експертни съвети, а не еднолично от председателя на партията. Всеки експертен съвет заседава, формулира идеята, тя се подлага на гласуване, експертите пишат политиката, която трябва да се прилага в тази област. Правят се срещи с хора, които са значими като производители и/или специалисти в тази област и оттам нататък излиза решение за конкретна политика. Така се дава шанс и младите да участват в създаването на политиките. Досега всички предложения, които са давани в експертните съвети, са реализирани. Това, с което привличаме младите, които членуват в партията е, че отправените идеи и предложения се обсъждат и обединяват в едно и получават гласност или се реализират като политики. По тази причина имаме и много млади членове. В много от клубовете в районните структури фигурират членове, които са на възраст от 21 до 31-32 години, което е абсолютен плюс.

С какво ще допринесете за реализиране на политиките в партията и за така желаната промяна в България?

Уменията, които съм придобил през годините като мениджър, са ме изградили и като човек. Със своите знания и експертност мога да допринеса за обществото и държавата! Искам България да се превърне в желан дом за всички българи по-света и за нашите деца!

Ако в политиката влязат хора като мен, които със знанията си успяват да направляват процесите така, че да са обърнати към хората, а не да са в услуга на власта.

Разработили сме секторни политики, които са създадени да помагат на хората. Една от тези политики е за сектор „Земеделие, храни, гори и аквакултури“. В тази секторна политика основните приоритети са :

Повишаване на благосъстоянието на земеделските производители;
За повече БГ храни в публичния сектор;
За иновативно земеделие и подготвени земеделци;
Стимулиране на късата верига на доставки;
Децентрализация и дигитализация на административните услуги;
Въвеждане на нови зелени практики за опазването на околната среда и водите;
Нов подход за превенция, защита и управление на рисковете в земеделието.
Основните неща, за които аз бих могъл да помогна със своите компетенции, са в икономически план – например, премахване на административната тежест. Една от основните ни цели, която смятаме, че ще помогне на всички хора е електронното управление. Необходимо е информацията да се използва ефективно. За целта предвиждаме да изградим връзка между данните на централната и местната власт. Множеството информационни системи на държавните и общински структури трябва да бъдат свързани по между си. Така ще отпадне необходимостта гражданите да предоставят една и съща информация на различни институции. Това ще спести значително количество време и ресурси.

 

- При разговорите си с хората от избирателния район, какви проблеми споделят те, от какво се нуждаят и какво смятате, че трябва да се направи конкретно за тях?

 

- За хората от региона първото, което трябва да се промени, е да се направи така, че те да се чувстват спокойни - да знаят, че когато имат някакъв проблем, могат да се обърнат към конкретния представител на района, и ще срещнат не чиновническо високомерие, а решения на всички поставени въпроси. Страхът погубва разума! Ние сме тук не да манипулираме, а да мотивираме.

Познавам абсолютно всички общини от област Силистра. Имал съм допирни точки с тях. Чувствам се сякаш съм роден тук. Хората са гостоприемни, добри, още не са изгубили човешкото в себе си.

Имам страшно много приятели и страхотни спомени. Тук се чувствам спокоен!

 

- Защо избирателите трябва да предпочетат да гласуват с бюлетина №21?

 

- Много хора в малките населени места нямат достъп до информация, която да им помогне да се предпазят или да напреднат в развитието на някакъв проект. Земеделските производители не получават необходимата информация, която я има в София и в големите градове. Аз, като активен участник в европейски проекти, ще поема категоричен ангажимент не да гледам дали те спазват сроковете, за да се включат в някаква програма, а ще ги информирам и заедно с тях ще правя така, че да им бъде лесно. Тези хора имат нужда от експертни мнения, от проектанти, които да им напишат проекта, от юридическа консултация, производителите имат нужда от напътствия за застраховане на земеделските им земи и най-вече да говорят спокойно с някой. В разговорите ми с хората от района, основният проблем, който аз формулирам като нужда тук е да се реши липсата на информация във връзка с решаването на такива казуси. Срещах се със земеделски производители, които не знаят как да кандидатстват и презентират стопанствата си по правилния начин. Не знаят за възможностите за развитие, за субсидиите и т.н. Това е реалността. Например, много мои приятели - земеделски производители, ми казват: „Помогни ми да кандидатствам с проект, за да осъществя някаква конкретна дейност...“. Влизайки в парламента, моята задача ще бъде не да облека костюм и да забравя тези неща, а да бъда всяка седмица тук с тях - те да формулират исканията си, а след това да се пристъпи към конкретни действия в много кратки срокове.

 

- Вярвате ли на предизборните социологически проучвания?

 

- Не, навсякъде има информационно затъмнение относно резултатите на Републиканци за България. Категорично смятаме, че представяните данни не са верни. Нямам съмнение дали ще преминем 4-процентната бариера, като целта ни е да съберем толкова гласове, че да бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3199 |17.03.2021 Нинова от Белоградчик: БСП има готов специален Закон за Северозапада, предвиждащ 100 млн. лв. държавни инвестиции ежегодно . 1| 3382 |17.03.2021 Д-р Георги Димов: Към проблемите със Северна Македония се подхожда елементарно . 2| 4002 |17.03.2021 Христо Проданов от БСП към ГЕРБ: Смазвате туроператорския бизнес . 4| 3890 |17.03.2021 Христина Христова: Oткакто Корнелия Нинова е лидер на БСП, партията проявява едно изключително умерено консервативно и мъдро поведение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads