Реклама / Ads
2| 3969 |19.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Протести, организирани срещу локдауна

.
Борил Соколов
Протести срещу локдауна се организират за утре в различни градове на страната. Очакванията са към тях да се присъединят и българи, които живеят зад граница. Основното сборно място е пред сградата на Министерски съвет в София, а началото е обявено за 10 часа.
 

Демонстрациите се организират от партия Българско лято, която заради забавената от прокуратурата регистрация, се явява на изборите през листите на БНО. Това става ясно от Фейсбук събитие, в което все повече хора се отбелязват, че ще присъстват.
„Българско лято призовава своите съмишленици да се включат в протеста срещу неадекватните мерки от страна на управляващите и поредния необмислен локдаун”, пишат от партията около Васил Божков.

 

„Отново сме свидетели на необмислени действия, които са за сметка на бизнеса и хората. Действия, които имат за цел единствено да възпрепятствт нормалното провеждане на предстоящите парламентарни избори и да осигурят така необходимата на хунтата ниска избирателна активност. Здравето е на първо място, но в България то отдавна се е превърнало в бизнес за сметка на гражданите”, добавят от Българско лято.

 

От партията призовават към протеста да се присъединят всички съмишленици, независимо дали се намират в границите на България или в чужбина. Съобщението завършва с типичните за Божков слогани „Бъдете здрави” и „бъдете смели”. Самото събитие може да бъде намерено тук.

 

Председателят на Българско лято Борил Соколов, който е кандидат-депутат от столицата, също коментира, че от хаоса с мерки срещу пандемията страдат най-много предприемачите:


„Отново малкият и среден бизнес трябва да плащат цената за некадърното управление и липсата на адекватни здравни мерки при ковид кризата. Това се усеща най-силно при ресторантьорите и барманите”.


Соколов смята, че правителството не е наясно, колко струва зареждането на един ресторант или бар, как се наема персонал и как двуседмичното отваряне и новото затваряне ще доведат до още фалити.


„Напълно наясно сме, че здравето е най-важно за всички хора, но не може да се абдикира от отговорност. Виждаме, че за да се възпрепятства нормалното протичане на предизборната кампания и да се осигури така необходимата им ниска изберателна активност, правителството е готово на поредните необмислени "мерки". Важно е мерките да бъдат адекватни и да ни предпазят едновременно от здравна и от икономическа криза”, счита Борил Соколов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3355 |19.03.2021 БСП се срещна с Асоциацията на автомобилните производители . 2| 3599 |19.03.2021 Емил Велев: Корнелия Нинова е добър стратег, със сериозен политически опит . 1| 3336 |19.03.2021 Ирена Анастасова, БСП: ГЕРБ се опитва да налага партиен контрол над учителите . 4| 3613 |19.03.2021 Нинова от Монтана: Фалшива новина е, че БСП иска отлагане на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads