Реклама / Ads
19| 5327 |17.03.2021 НОВИНИ

Сачева, Данчев и Ирбямов се оправдават като ученици: Не сме излъгали за нищо от сутринта

.
Източник: стопкадър, Нова телевизия
И днес не минахме без предизборни дебати. От екрана тази сутрин се показаха министърката Деница Сачева, Димитър Данчев от БСП и Джейхан Ибрямов от ДПС. Водещият на сутрешния блок по Нова телевизия шокира гостите си в предизборното студио с въпрос: „Колко пъти излъгахте от сутринта“, попита той неочаквано Сачева, Данчев и Ирбямов. Последва мълчание.
 

„Нито веднъж“, отговори представителката на ГЕРБ.

 

„Защо да лъжем? Няма смисъл да лъжем?“, отговори на въпроса с въпрос представителят на ДПС.

 

„Не ми се е налагало да лъжа днес, нито по принцип“, отсече Данчев.

 

Кой лъже и кой не, остаяме изводите на зрителите и читателите:

 

Още в началото на разговора Ирбямов подкани и ГЕРБ, и БСП с техните програми дружно да търсят консенсуса за приоритетите на държавата, за да измъкнели най-сетне България от калта. Изказването му прозвуча почти като покана за сформиране на коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС. Тази идея, разбира се беше отхвърлена, или поне на думи, поне на този етап.

 

Иначе Сачева си подкара старата песен на нов глас:

 

“Нашата визитка са нашите резултати, които сме постигнали в рамките на този мандат – 20 процента увеличение на БВП, 40 на сто увеличение на минималната работна заплата и средната работна заплата, 70 процента увеличение на пенсиите, двойно увеличение на учителските заплати и над 300 хиляди запазени работни места по време на пандемията“. Това според министърката били реални резултати.

 

Разбира се, тя не пропусна да включи в изказването си и прословутото послание на ГЕРБ:

 

„Работа, работа, работа”. Ние се занимаваме с работа, а не с обещания”, заяви министърката.

 

БСП пък искали властта, защото ГЕРБ не се справяли.

 

„За три мандата на ГЕРБ България продължава да е най-бедната страна в ЕС, с най-ниските доходи, с една от най-лошите системи на  здравеопазване, с голям брой нефункционално неграмотни, които излизат от училищата, с най-мръсния въздух, с огромна корупция и с най-големи ограничения на медийната свобода. ГЕРБ показаха, че умеят да рушат държавността, но не са в състояние да направят необходимите секторни реформи. Само БСП е алтернатива на ГЕРБ и може да победи ГЕРБ. Имаме цялостна готовност за управление на страната с подготвени кадри и ясна и конкретна програма по сектори, която дава решение на проблемите на хората”, заяви Димитър Данчев.

 

Що се отнася до справянето с пaндeмиятa, според Сачева тoвa, кoeтo прaви прaвитeлcтвoтo e, cвoeврeмeннo дa рeaгирa и дa ce взeмaт мeрки, кoитo дa ca cвързaни кaтo c oпaзвaнeтo нa здрaвeтo, тaкa и cъc зaпaзвaнe нa coциaлнo-икoнoмичecкaтa oбcтaнoвкa в cтрaнaтa. Труднo било дa ce упрaвлявa, тaкa чe дa бъдe прeдвидимo, но според нея открили нeoбхoдимия бaлaнc.

 

Данчев пък видя хаос в хaoca нa упрaвлeниeтo нa кризaтa, който трябва да бъде спрян.

 

„Нямa aнaлиз зa тoвa кaкъв e eфeктът oт въвeдeнитe здрaвни и coциaлнo-икoнoмичecки мeрки”, зaяви прeдcтaвитeлят нa БCП.

 

Според ДПС блaгoдaрeниe нa упрaвлeниeтo нa НOЩ здрaвнaтa cиcтeмa уcпяла дa ce cпрaви.

 

„Кoгaтo oбaчe здрaвният миниcтър иззe функциитe му – тoвa дoвeдe дo ceриoзни притecнeния у бългaрcкитe грaждaни”, пocoчи прeдcтaвитeлят нa партията.

 

ГЕРБ направили всичко възможно и за икономиката и запазването на заетостта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4216 |24.01.2021 Протестиращи искат оставката на Деница Сачева, питат къде са парите от компенсациите . 26| 9698 |21.11.2020 Човек до президента: Г-жо Сачева, не управлявате, а наблюдавате кризата . 4| 7412 |09.11.2020 Майка: Ако се приемат предложенията на Сачева, народът ще бъде унищожен . 20| 13825 |04.10.2020 Икономист: Неуважаема г-жо Сачева, не си служете с неистини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads