Реклама / Ads
5| 3171 |31.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Цветан Цветанов: Това, че не се подпомогна реалният бизнес, ще е проблем с много тежки последствия

.
Източник: ПП „Републиканци за България“
Това, че не се подпомогна реалният бизнес, ще е проблем с много тежки последствия в следващите месеци, заяви в Сливен председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов. Според него правителството не е дало ясни решения и мерки как ще бъде подпомогнат бизнесът.
 

„Искаме да подпомогнем семейния, микро, малък и среден бизнес, защото в условията на ковид, последствията за малкия бизнес бяха най-сериозни и много от тези бизнеси дори фалираха. В момента парите се харчат безотчетно, без да има никаква яснота къде отиват, колко са работните места, които са подпомогнати.“

 

„Листата на Републиканци за България в Сливен е добре подготвен отбор от професионалисти“, уточни Цветанов и посочи, че в нея няма „спуснати“ от ръководството хора, а само жители на четирите общини на област Сливен.

 

„Силата на нашия политически проект е, че имаме младостта и активността, съчетани с мъдростта, даваме шанс на знаещите и можещите, които да дадат добавена стойност в развитието на съответния регион“, каза Цветанов.

 

Председателят на партията изрази удовлетворение от това, че има изключително подготвен отбор от професионалисти в Сливен.

 

„Те са представители на всички общини в областта. Защото местните хора знаят местните проблеми“, сподели Цветанов.

 

Водач на листата е Пенчо Иванов, който е родом от Сливен, но от близо двайсет години живее в САЩ, където се занимава с транспортен бизнес.

Той е сред големите дарители на областната болница в Сливен, като според него, сред основните приоритети на държавата трябва да бъде образованието.

 

Недко Недев областен координатор на партията заяви, че политическият проект е дългосрочен и изрази увереност, че ще имат собствена група в новия български парламент. Той изтъкна, че е бил против това в листите на партиите да бъдат сложени хора, които нямат досег с града.

 

„Убеден съм, че в неделя те ще отидат и ще упражнят правото си на глас, защото в една пандемия, бъдещето можем да очертаем само ние – българските избиратели“, заяви Цветанов.

 

Той се обяви за прозрачност в сферата на земеделието, и стимулиране на българското производство.

 

Цветанов очерта няколко проблема в настоящата предизборна кампания, сред които, че е нямало сблъсък на политически идеи, нямало е политически дебат по същество за бъдещето на страната.

 

По думите му, решенията в държавата се взимат единствено от премиера Борисов и това трябва да се промени.

 

Според него, през последните години съществува практика да се заобикаля Закона за обществените поръчки и те се възлагат на приближени до властта фирми. Цветанов разкритикува мерките на правителството за ограничаване на пандемията, както и липсата на мерки за подпомагане на бизнеса и безотчетното харчене на държавни пари.

 

„Правителството харчи много пари в момента без никакъв контрол“, каза той, като сравни тази практика със завареното положение от ГЕРБ през 2008-2009 година, предшествани от т.нар. Тройна коалиция. Цветанов изрази опасения, че след изборите в страната ще има голям бюджетен дефицит.


Сред приоритетите на партията Цветанов посочи реформа в съдебната система, електронното управление, което да намали корупционния натиск, стимулиране на родното производство в земеделието, запазване на плоския данък и др.
ПП „Републиканци за България“  участва в предстоящите избори бюлетина номер 21.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3248 |30.03.2021 Цветанов и Вълнев призоваха едноличното управление в страната да бъде спряно . 9| 3502 |29.03.2021 Цветанов: ГЕРБ контролират целия държавен ресурс. Възможни са всякакви сценарий . 16| 3126 |29.03.2021 Цветанов проведе среща с Националното сдружение на кметове на кметства в Република България . 9| 3531 |28.03.2021 Цветан Цветанов и Павел Вълнев: Демократично мислещите хора ще изберат Републиканци за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads