Реклама / Ads
0| 16791 |28.08.2022 НОВИНИ

Александър Михайлов: Омръзна ми да бъда лошият вестоносец за лъжите и безобразията на Корнелия Нинова

.
Александър Михайлов
Омръзна ми да бъда лошият вестоносец за лъжите и безобразията на #Корнелия Нинова при управлението й на Министерството на икономиката и индустрията! Това се казва във фейсбук пост на бившия шеф на ”Кинтекс” Александър Михайлов. В него се казва:
 

До
Журналистите, които отразяват всички гледни точки в търсене на истината
До
Интелигентните българи, които имат и отстояват своята гражданска позиция по темите от дневния ред на страната ни
Омръзна ми да бъда лошият вестоносец за лъжите и безобразията на #Корнелия Нинова при управлението й на Министерството на икономиката и индустрията!
Вече 4 месеца осветлявам скандалните деяния на Председателя на #БСП. Не исках да се фокусирам върху нея, но явно имам вродена нетърпимост към неистините и безсрамието като цяло, още повече когато ме засягат лично и професионално.


Всичко започна, когато Нинова ме уволни с лъжи, а после се разбра, че истинската причина е спряното от мен източване на Кинтекс от офшорна фирма в #Дубай, която не работи, но получава милиони. Е, назначените от нея нови шефове се опитаха да продължат ограбването на държавното дружество, но ДАНС ги спря навреме.
Последващо битката с двуличието продължи с истината от мен за оръжието за #Украйна:

 

Тя писмено потвърди пред Народното събрание, че за първите 4 месеца на войната е разрешила износ колкото за цяла година и то в най-силните периоди на военно-промишления ни комплекс. И Външно министерство официално удостовери безпрецедентен брой полети с оръжие от България до украинската граница. Не критикувам износа, законен е и генерира приходи за българската икономика и данъци за бюджета!


Аз осъждам, че #Нинова заблуждава обществото ни! Изведнъж тя напук реши да блокира целия оръжеен бранш и в разрез със закона спря за 2 месеца работата на Комисията по износа. Това е пореден прах в очите на хората, защото всички завещани преписки за износ за над 1 млрд. евро са били одобрени от хората на Нинова и ако е имало “стимули” те вече са били предходно получени. Причните за зависимост на оръжейните фирми от административен произвол и двойният стандарт пред обществото са ясни за всички.


Междувременно назначените от Нинова шефове на #Кинтекс и #ВМЗ се превърнаха в доносници – сезират по команда прокуратурата и завеждат дела за изфабрикувани нарушения: първо срещу мен (по-горе стана ясно защо), а после нападнаха и техния принципал в лицето на министъра на икономиката. Тези “ръководители”, които трябва да бъдат независими експерти, започнаха да четат политически речи срещу президента Радев. Ситуация без аналалог в модерната история на България.


Подминавам в движение множеството уволнения на професионалисти, преминали конкурс и директните й назначения на верни #другари, както и опитите за „бетонирането“ им след оставката на Правителството чрез псевдо конкурси с 3 дневен срок за кандидатстване (от петък до понеделник).
Последно лъсна и схемата с приближените на БСП #адвокати, които обслужват на хранилка държавните фирми до скоро подчинени на Нинова, за да я защитават после по делата срещу нея лично при търсене на съдебна отговорност за деянията й.
Без да искам тук по-горе май описах порочния „Модел-Нинова“ (или „Аферата #Методиев-Нинова“?!).


Не претендирам за изчерпателност на „заслугите“ ѝ, има и още.
Като мениджър с над 20 години опит в международната търговия ще си позволя да кажа на юриста Нинова да спре да се хвали с ръста на промишленото производство и на БВП по нейно време. За разлика от плановата икономика при #БКП, в пазарната такава статистиката отчита номинални стойности (пари) и е нормално при инфлация от над 17% тя да доведе до покачване на себестойността индустриалната продукция и от там да нарасне и БВП.


Ще спра до тук с изложението.
Аз вече дадох своя принос за публичност на истината и благодаря на медиите и гражданите, които проявиха интерес. Сега е ред на разследващите журналисти и институциите в #България да доведат нещата докрай!
След като изпълних гражданския си дълг, ще се посветя на моето семейство и професионалното си развитие.


Но ако Корнелия Нинова, нейни подопечни или други хора с порочни каузи продължат да ме атакуват мен и да лъжат обществото, ще им отговоря, както и до сега – с факти, документи и #истината!
Благодаря на всички Вас за подкрепата!

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5017 |28.08.2022 Александър Николов: Оферта беше за 13 танкера и след това намалена на 7 . 0| 3291 |27.08.2022 Александър Михайлов: Началникът на кабинета на Нинова зад схема за стотици хиляди в държавните дружества? . 0| 2855 |26.08.2022 Александър Михайлов: Нова схема на Нинова - плаща на личните си адвокати с държавни пари . 0| 2714 |23.08.2022 Александър Николов: Не сме имали против работа с ”Газпром”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads