Реклама / Ads
0| 2841 |26.08.2022 НОВИНИ

Александър Михайлов: Нова схема на Нинова - плаща на личните си адвокати с държавни пари

.
Александър Михайлов
Днес сутринта гледах по БНТ министъра на икономиката и индустрията. Вече ми е ясно как Нинова плаща с държавни пари юридическата си защита по делата срещу нея в съда. Вижте фактологията:
 

Поставената за водач на листата на БСП в Хасково Смиляна Нитова - бивш изпълнителен директор на ДКК, спешно сключва договор с адвокатско дружество. “Случайно” без конкурс и в дните, в които вече е ясно, че ще трябва да освободи кабинета си - 1 юли 2022 г.


По силата на този договор държавното дружество плаща на адвокатите фиксирана сума всеки месец без значение дали през този период те са предоставяли правна помощ или не. Естествено има и неизбежна голяма неустойка при прекратяване на този договор - плащане за 3 месеца напред или около 10 бона (не стана ясно тези суми със или без ДДС са).


Мога да ви кажа и коя е адвокатската кантора - точно тази, която представлява и защитава лично Корнелия Нинова по заведените срещу нея съдебни искове. Тоест за заведените срещу нея дела, за нейните безобразия и лъжи, се плаща от държавата. Знам го, защото аз самият водя две дела срещу Нинова, по които неин защитник е същата кантора.


Това не е първи случай, в който за съдебните бакии на Корнелия Нинова плащаме всички ние като общество.
Припомням: на 18-ти юли, най-вероятно по команда от Нинова, „Кинтекс“ заведе изфабрикувано дело срещу мен за близо 1 млн. лева и това бе гръмко огласено от нейния пресцентър, за да бъда “ударен” медийно аз. Тогава се възмутих, че за адвокатски хонорари и други такси се харчат близо 70 000 лева държавни пари за измислени дела, които имат само PR ефект – да се омаскарят неудобните на Председателя на БСП.


Адвокатската кантора, „случайно“ ангажирана от „Кинтекс“ за това дело, е същата, с която „ДКК“ пак „случайно“ е сключила абонаментен договор за юридически услуги и пак “случайно” същите адвокати защитават Нинова в лично качество.
Тоест едни около 100 бона вероятно по лична команда на Нинова са отишли в ръцете на адвокатите й.


Сега разбрахте ли как политици плащат лични сметки с държавни пари, докато фалшиво се преструват на загрижени за доходите на обикновените хора?!
А обезщетението от 3 месечни възнаграждения за адвокатската кантора е съвсем в реда на нещата. Предвид 6-те заплати при уволнение, които бившата шефка на „ДКК“ сама си е разписала, май във всички контракти има „последно 10“ за хората на Нинова.

 

Александър Михайлов, бивш шеф на "Кинтекс", Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2611 |26.08.2022 Ясни са водачите на листи на левицата. Нинова води в Благоевград и в лидерския 25 МИР в София . 0| 4562 |25.08.2022 Цвета Галунова от ”Възраждане” кацна в листите на БСП . 0| 3281 |25.08.2022 Калина Константинова: ГЕРБ ни държа 12 години в пълна зависимост от “Газпром” . 0| 2641 |25.08.2022 Шефът на ДКК обвини Нинова - оставила дружеството да работи незаконно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads