Реклама / Ads
0| 3213 |29.08.2022 НОВИНИ

Евгений Кънев: Корупцията свива евроатлантическите ценности като шагренова кожа

.
Евгений Кънев
Чета - за някои сензационна - новината, че партията на Софиянски щяла да се съюзява с партията на Янев. За наивниците - как така маслото ще се слива с водата?
 

Софиянски - някога лице на дясното, на евроатлантизма - с Янев - лицето, което нескрито отправя вопъл за тръбата на Газпром. Софиянски - поискал официално членството ни в НАТО - до Янев, който роптае срещу НАТО у нас като чужди интереси.
Неведоми са пътищата на българската политика.

 

А всъщност са ведоми все до Кремъл. Предлогът за обединение - заявен от представителя на партията на Софиянски - укрепване на консерватизма у нас. Авторът на модела “СОФИЯНСКИ”, чиято същност “всички на софрата” стана хардкор на българската политика след Софиянски.


И така консерватизмът - припознат у нас единствено във великоруската му путинска версия - засмуква като черна дупка всички политически сили, които отказват общество по западен образец с върховенство на закона с ефективна и “опасна” антикорупционна политика.


Като консервативни у нас се определят на пръв поглед несъвместими партии като ГЕРБ, ИТН, Атака, Възхода, Възраждане, ВМРО, НФСБ, ПСД (Софиянски), дори БСП надяна тази мантия при Корнелия. И е ясно, че общото им кратно не е някакъв консерватизъм, а Кремъл. Защото консерватизъм без върховенство на правото е като консерва без съдържание. Куха.


И така трябва да е ясно - корупцията свива евроатлантическите ценности като шагренова кожа. С други думи, корупционната еволюция на всеки евроатлантизъм неизменно приключва с евроазиатщина по руски образец.

 

Финансовият експерт Евгений Кънев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3787 |26.08.2022 Евгений Кънев с груба сметка за цената на 12 г. герберски евроатлантизъм – над 20 млрд. лв. . 0| 2710 |26.08.2022 Радев от Бургас: Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят трафик . 0| 3919 |25.08.2022 Радан Кънев: Една част от политиците ни се държат като висши бозайници, а други като едноклетъчни . 0| 2861 |15.08.2022 Евгений Кънев: Може да се търсят възможности за подновяване на доставките на газ от Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads