Реклама / Ads
0| 3912 |25.08.2022 НОВИНИ

Радан Кънев: Една част от политиците ни се държат като висши бозайници, а други като едноклетъчни

.
Радан Кънев
Една част от политиците ни се държат като висши бозайници, а други като едноклетъчни. Това каза по БТВ Радан Кънев - евродепутат от ДСБ.
 

Преди едни хора казваха, че няма да има газ. Сега същите хора казват, че газът, от “Газпром” е евтин. 

 

Газът от “Газпром”, преди фирмата да спре доставките. Този газ през 2021 година поскъпна 10 пъти с 1000 процента. Заради войната цената на газа се покачи многократно. Евтиният газ от Русия поскъпна и след това те спряха доставките. 

България не е налагала ембарго на руския газ.

 

Когато официални лица и бизнеса защитават насрещната страна в такъв тежък спор, казват, че ние сме спрели да купуваме газ от “Газпром”. Това казва ГЕРБ, БСП, ДПС. И след това двама български министри - на отбраната и енергетиката казват, че ще загубим арбитража. Вместо да се защитим, казват, че ще загубим арбитража. Ние платихме милярд, защото загубихме арбитраж за АЕЦ “Белене”.

 

Ще се подписва ли анекс към договора с “Газпром”? Попитайте хората, които лъжат, че ЕС плаща в рубли. Нека да покажат един ред за това нещо. ЕК каза, че плащането в рубли е нарушение на санкциите. Цитира се Германия, Гърция и Австрия, че плащат с рубли. “Газпром” намали доставките за тях. Българското правителство се отказа от доставките на танкерите. За първи път в историята на германския пазар е постъпил повече газ от Норвегия, отколкото от Русия. Газ има и той е на много висока цена. Нас ни чака не зима без газ, а зима с много скъпа газ. 

 

Четвърта лъжа е, че България много зависи от газовите доставки. Ние не правим електричество от газ. Индустрията ни ползва малки количества газ.  Да, бизнесът трябва да получи подкрепа. И тя трябва да е за намаляване на потреблението на газ,  а не за компенсиране на цената. 

 

ние забравихме, че живеем в най-голямата война от 70 години насам. Тази война е взела над 100 000 жертви. Живеем в трудно време и то изисква тежки решения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2931 |23.08.2022 Очаквано софиянци взимат най-висока средна заплата, изненадата е във Врачанско . 0| 2900 |21.08.2022 Ново напрежение: Пет китайски самолета са пресекли средната линия на Тайванския пролив, твърди Тайпе . 0| 7929 |18.08.2022 Лекар разобличи лъжата за една снимка . 0| 2895 |17.08.2022 Радан Кънев иска ЕК да спре екстрадицията на руснаци, противници на режима на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads