Реклама / Ads
0| 7046 |30.07.2022 НОВИНИ

Икономистът Евгений Кънев: Всява се страх с руския газ, както беше и с изпращането на оръжие за Украйна

.
Евгений Кънев
Изказването на президента Румен Радев, че правителството оставяло държавата в ”хаос и колапс”, е изключително непочтено. Нито колапс има, нито хаос има. Има си пазарни цени и проверка на дружествата за високите цени, които реално войната направи, но правителството на Петков, доколкото можа, компенсира както битовите, така и небитовите потребители. никой не казва, че това са ефекти от същата война, която ние сега искаме отново да финансираме, като сключим договори с ”Газпром”.
 

Това каза икономистът Евгений Кънев.


Но, за да повярват хората в тази пропаганда за евтиния руски газ, определени политици и медиите работят на подсъзнателно ниво – първо, се насажда страх за сигурността на хората, след което се казва и как ще бъдат "защитени", допълни той пред БНР.


Същото беше и изпращането на оръжие в Украйна. Тези същите хора ни казваха, че ако изпратим оръжие в Украйна или ако пуснем натовски самолети в България, влизаме във война с Русия. А всъщност на заден план целта им е Русия да победи Украйна и да застане на границата ни на 100 км от нас. Така правят и цената на газа. Всяват страх, смята Кънев.


Да не говорим, какво би станало, ако след падането на правителството се подпише отново дългосрочен договор с "Газпром" по време на война, без да знаем нашите пари кого и какво ще финансират, но това е реална опасност, чуди се икономистът.


Идеята на поддръжниците на Русия е, че ако купуваме газ от тях той ще е по-евтин. Каква е гаранцията за това обаче, не е ясно въобще. Защо не кажат, че 70% от цената на "Газпром" е на пазарна цена, а пазарната цена в момента е 440 лв., а заявката на "Булгаргаз" е да продава на 300 лв. газ на нашите компании и всички реват, че имало 50% увеличение на цената.


Защо мълчат за това? Ето такива специално "подбрани“ факти, които циркулират в публичното пространство на нашите медии, без да се казва цялата истина и контекстът на всичко това, заблуждава публиката и на избори те гласуват за тези "подбрани", но неверни факти – обещанията за по-евтино, а то няма да е така, обяснява Кънев.









 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10278 |28.07.2022 Евгений Кънев: КС свърши мръсната работа по завръщане на енергетиката в лоното на проруската мафия . 0| 2999 |25.07.2022 Икономистът Лъчезар Богданов: Очакваме по-чувствително намаление на цените . 0| 3113 |23.07.2022 Петър Кънев: БСП може да върне мандата по-рано . 0| 3181 |21.07.2022 Икономистът Евгений Кънев: Технократски кабинет няма да реши проблемите на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads