Реклама / Ads
0| 4206 |28.05.2022 НОВИНИ

Стефан Янев не харесвал Кирил Петков и като министър, но си траел

.
Кирил Петков и Стефан Янев
”Имал съм своите съображения към Кирил Петков като министър на икономиката, но съм запазил отбора цялостен. Спомняте ли си електромобилите, чиито инвеститори трябваше да дойдат в Ловеч. Обещанието, че нещо ще се случи, не се случва. Къде са резултатите - не ги виждам”, призна председателят на ”Български възход” Стефан Янев. Призна, но си траел тогава, когато съдбата на България бе до голяма степен и в неговите ръце. Защо си е траел?
 

Сега вече генерал Янев е открито против правителството на Петков: "Управляващата коалиция не решава сегашните проблеми, а ги задълбочава. Националният план за въвеждане на еврото беше приет между другото със странно поведение на коалиционните партньори, но те смятат, че приемането на еврото трябва да върви. Последният остатък на националния суверенитет - българският лев - ще бъде закрит", коментира той.


По-нататък в ефира на bTV той припомни някои от опорките, които повтаря от време на време пред медиите.

 

"Рано или късно всеки един военен конфликт завършва с дипломация - на масата на преговорите. Не мога да кажа кога, но дипломацията предстои." Това каза той за войната в Украйна, който била война за хората там, но иначе цитирал думите на Путин, че била специална операция.


.

С крива усмивка Янев кочевтира и снимките си с Байдън и Митрофанова: "В дипломацията усмивките са важни. Дали са истински или не, нека да оставим на хората да преценят. Важни са обаче разговорите", така отговори Янев на въпрос за снимките си с американският президент Джо Байдън и руският посланик у нас Елеонора Митрофанова.

 

"Българският национален интерес не е клише. Трябва да се работи в името на тази държава и тогава няма да има нужда да се притесняваме дали има или няма външно влияние", каза още той.

 

"Както газът, така и петролът са основни фактори и суровини в българската икономика. По отношение на газа - цените и доставките рефлектират на енергийната ни сигурност. Ако аз бях на управленския стол, как бих постъпил? Аз бих изисквал от съответните специалисти от Булгаргаз да предложат най-доброто решение. Но трябва да бъде гарантирана енергийната сигурност. Бяха договорени към момента два танкера - питайте специалистите колко време ще стигне тази газ. Но всички я чакаме, имаше и едно чакане на Годо", заяви още Янев.

 

По думите му има вероятност от предсрочни избори до края на годината. „Управляващата коалиция не само, че не създава условия за решаване на кризите, в които живеем, и проблемите, които ни заобикалят почти на ежедневна база, но ги задълбочава, създава нови проблеми“, смята той.

 

„Ако погледнете дневния ред, включително от тази седмица, най-малко два проблематични въпроси или теми се зададоха със сериозна конотация. Първата е националният план за въвеждането на еврото, който някак си между другото беше приет в тишина и спокойствие, без обществено обсъждане. Беше приет с едностранно поведение на коалиционните партньори, които казват: „Ние гласувахме против, ама виждате ли то трябва да върви“.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6735 |20.05.2022 Българският политически пейзаж. Има ли разрив между Радев и Янев? . 0| 4071 |18.05.2022 „Галъп”, ако всички гласуват днес: ГЕРБ и ПП почти наравно, ДБ аут от парламента. Янев изпреварва . 0| 3620 |12.05.2022 Няма да има ревизизонна комисия в НС за кабинетите на Янев и Петков . 0| 3380 |10.05.2022 Рена Стефанова към Гешев: Дали не е проявено специално отношение към мен? За къщата в Барселона и за кюлчетата питам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads