Реклама / Ads
0| 2963 |21.03.2023 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023

Атанас Ненков, водач на „ЛЕВИЦАТА!“ в Хасково: МВР има нужда от сериозна реформа и висока експертиза

.
Цялостна реформа трябва да започне в МВР такава, която да не е на парче, а да реши натрупаните с годините проблеми. В същото време е нужен и стойностен анализ - функционално, кадрово, щатно, финансово обезпечение на системата. Анализът трябва да бъде представен на широка група от хора с необходимата експертиза, както и на различните парламентарно и извънпарламентарно представени политически формации.

По този начин най-бързо ще бъде намерен подходът за решаване на проблемите. Това заяви водачът на листата на „ЛЕВИЦАТА!“ в Хасково Атанас Ненков при откриването на форум, посветен на сигурността. Гости на събитието бяха генералите Румен Миланов и Красимир Петров, лидерът на АБВ Румен Петков и председателят на „Движение 21” Татяна Дончева.

 

Водачът на „ЛЕВИЦАТА!“ Атанас Ненков каза още, че оценява високо тежките отговорности, които полицейските служителите са поели, когато са избрали своята професия – да служат на другите хора. По думите му, в системата има достойни хора и професионалисти, които трябва да имат спокойствие и добри условия на работа. Необходимо е материално-техническо обезпечаване на работата им и въвеждане на технологии, намаляващи бюрокрацията, която ги задъхва и ги прави неефективни.

 

„През МВР минаха много реформи и различни модели, но проблемът, според мен тръгна, когато започна "българския модел" през 2009 година. Този модел включваше основно съкращения на служители, които са в оперативната работа и охраната на обществения ред", заяви по време на своя анализ още Ненков. Той обясни, че в МВР има за решаване тежки структуро-функционални проблеми. Но за това е необходим сериозен анализ на вътрешното министерство. В последно време смятам, че чувството за несправедливост и ненаказаност на престъпниците смачква българите. Налице е дефицит и той е липсата на справедливост. 

 

"С голяма радост посрещнах номинирането на Атанас Ненков като водач на "Левицата!" и съм доволна, че сред нас има един тесен специалист, за да може с негова помощ да се търси реално решение на проблемите на МВР", каза по време на форума Татяна Дончева.

Според нея, от 2009 година насам проблемите в системата са се задълбочили и нито едно правителство или парламент не са направили нужното да премахнат срастването на МВР с част от сенчестите групи у нас. Системата трябва да се изчисти добре, да се организира и стабилизира, каза още Татяна Дончева.

 

По време на форума, генерал Красимир Петров постави темата за охраната на българската граница, трафика на хора и миграцията. Според него, не е обърнато достатъчно внимание на оперативното покритие, където основна роля играе МВР. Друг проблем, с който се сблъсква системата е недостига на кадри и отношението към работещите. 

 

Към думите му се присъедини и генерал Румен Миланов, който посочи, че освен сериозен анализ на МВР, трябва да се обърне внимание и на промени в съдебната система, така, че заловените за каналджийство да получават адекватни присъди.

Председателят на АБВ Румен Петков пожела на Атанас Ненков да влезе в следващия парламент и да се справи със злободневните проблеми в МВР, трупани с години. А решението е само едно - За „ЛЕВИЦАТА!“ с номер 14 в бюлетината.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3405 |21.03.2023 Данаил Георгиев: Основната ни задача е подкрепата за домакинствата и бизнеса, за справяне с енергийната криза и инфлацията . 3| 3014 |21.03.2023 ЛЕВИЦАТА! няма да се коалира нито с корумпираното статукво, нито с партиите, въвличащи България във война . 0| 2918 |21.03.2023 Декларация в подкрепа на справедливите искания на Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните и на всички български земеделски… . 1| 2869 |21.03.2023 Георги Първанов в Бургас: Фундаменталната работа на „ЛЕВИЦАТА!“ е насочена към възстановяване на държавността и диалога между институциите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads