Реклама / Ads
3| 3719 |07.03.2023 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023

Позиция на „ЛЕВИЦАТА!“ по преместването на Паметника на съветската армия

.
„ЛЕВИЦАТА!“ категорично се обявява против опитите за заличаване на историята, като се премахне историческия Паметник на Съветската армия от Княжевската градина в София!
 

Настояваме за прекратяването на процедурата по премахването на монумента. Това е акт на безумие, на подчиненост на конюнктурни зависимости и на преиначаване на българската история!

 

Взетото решение от общинската комисия по образование и култура на Столична община за преместването на мемориала е израз на политическа вулгарност, историческа неграмотност и дива омраза.

 

Лансирането на тезите за „руска окупация” на България през 1944 г., отричането на основната заслуга на Русия за Освобождението на България през 1878 г., както и пропагандирането на ненавист към всичко руско, започва да приема вид на възстановяване на фашистка идеология и човеконенавистни нацистки идеи.

 

Преди да вземат това решение гласуващите най-малко е трябвало да прочетат повече и да научат, че мемориалите в Европа, посветени на победата на Съветската армия срещу нацизма, са над 4,000. Само в Берлин те са 12 и германската държава поддържа и пази тези паметници с държавни средства, в Унгария са над 900 и т.н.

 

Призоваваме инициаторите на тези предложения да се осъзнаят и да стъпят на земята, да престанат да изопачават историята, да внасят разединение в българското общество и вече десетки години само да рушат и нищо да не изграждат!

Днес битката за десния избирател минава през трупа на историята!

В случай, че не се съобразят и все пак гласуват това решение, ние от „ЛЕВИЦАТА!“ ще се обърнем към Областния управител на София-град с призив да защити Паметника на Съветската армия в Княжевската градина. Монументът е държавна собственост и е недопустимо неговото премахване или преместване!

 

Ние от „ЛЕВИЦАТА!“ апелираме за мирен протест на 9 март в 8:30 часа пред сградата на Столичната община (събитието е заявено). Призоваваме всеки българин с гражданска доблест и историческа памет да се присъедини към нашето несъгласие с поругаване на българската история.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2136 |15.10.2023 ... . 0| 3062 |31.03.2023 Кирил Петков и ген. Атанас Атанасов в Шумен: Да запретнем ръкави заедно . 0| 2972 |31.03.2023 ЛЕВИЦАТА! в Бургас се срещна с представители на туристическия сектор . 6| 3073 |31.03.2023 Въпреки всичко, което ни дърпа надолу, има как да полетим - с номер 12 на 2 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads