Реклама / Ads
0| 5915 |10.08.2017 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Ако не обичате да работите, днес е Вашият ден, Денят на мързела

.
Ако има нещо по-готино от Деня на лъжата, това е 10 август - важна дата от календара, на която с право можем да почерпим всички. Днес е Международен ден на мързела. Празникът се отбелязва повече от столетие.
 
Кога и къде това е станало за пръв път обаче, не е известно. Вероятно първите честващи датата са били доста небрежни. Или пък просто ги е домързяло да се впишат в историята.

„Нека този ден не правим нищо. Нека се отдадем на безбрежна леност и нека умът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Това ще даде нов тласък на духа. Запомнете, че винаги може да бъде открит нов, още по-добър начин на нищоправене.” Това е записано под датата 10 август от положилите усилия да увековечат своя мързел.  

Абсолютното бездействие на 10 август позволява употребата на сладолед, шоколад, разхладителни напитки и всякаква храна, която някой би ви доставил, докато сте се изпружили на дивана пред телевизора или се печете, дремейки на плажа.

10 август е определен също и за ден на равносметка колко сме мързелували през изминалата година. Макар да няма официална статистика, почитащите Международния ден на мързела са единодушни, че първенци по целогодишен мързел са политиците. Без разлика на националност, пол, раса, вероизповедание и партийна принадлежност, пише "Марица".

За стимул, ако дотук не сме успели да ви убедим, че мързелът е благо, ви предлагаме няколко мъдри мисли:  

* Ако ти се доработи (особено в събота), седни и почакай да ти мине.

* Ако има нещо спешно да се върши, ти легни да спиш. Когато станеш, ако някой друг го е свършил, значи, наистина е било спешно. Ако не е свършено, значи, не е спешно и може да почака още.

* Не се превръщай в роб на къщата си. Бърсането на прах не носи спомени.

* Вие не сте мързеливи. Просто избирате в какво да се включите.  

* Добрата майки имат куп чинии за миене, мръсен под и щастливи деца.

* Ако видиш някой да си почива, седни и му помогни. Не забравяй, че мързелът е помогнал на хората да измислят дистанционното на телевизора, миялната машина и доставката на храна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3256 |10.04.2024 15-годишната Серафина на Бен Афлек и Дженифър Гарнър вече е Фин . 0| 3288 |21.03.2024 Снимки на боксиращия се Макрон повдигат вежди, след като се обяви срещу Путин . 0| 2969 |12.03.2024 Петиция в Прага призова за именуване на улици на герои на Толкин . 0| 3494 |26.02.2024 Регистрираха най-мощното слънчево изригване от 2017 г. насам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads