Реклама / Ads
49| 12148 |25.02.2011 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

БТВ на консилиум срещу Бареков

.
Н. Бареков яде от рейтинга на БТВ
Бившата колежка на Николай Бареков Анна Цолова ще бори политиката с потребителски теми.
 

В сутрешния блок на БТВ от седмици умуват усилено как да се противопоставят на вървящия нагоре рейтинг на техния бивш колега Николай Бареков. В последно време ТВ 7 и "Гореща точка" все по‒успешно „изяждат” сутрешната си конкуренция, като според запознати сутрешният блок на водещия вече се конкурирал единствено с този на БТВ. В известен смисъл може да се говори за летящ старт на Бареков, защото се оказа, че едва за два месеца и нещо той е една от предпочитаните сутрешни компании за зрителите. При това го гледали с еднакъв интерес и традиционните му почитатели и тези, които той неимоверно дразнел с екранното си поведение. Факт е, че журналистът успява да покани в студиото си достатъчно интересни събеседници, а понякога и лица, които не са сред най‒амортизираните телевизионни гости сутрин. Самият Бареков не скри, че се е прицелил в лидерското място и си е дал срок до края на 2011 г., за да го стигне. Което не е изключено, като се има предвид динамичната изборна година, която предстои и превещава множество скандали.

Frognews.bg научи, че вътрешните проучвания в БТВ показвали една интересна тенденция напоследък ‒ оказало се, че рейтингът на Анна Цолова и Виктор Николаев е най‒висок не когато говорят за политика, а тъкмо напротив ‒ когато обсъждат потребителски, битови и социални теми. Проблеми, които засягат домакинствата като цени, парно, храна и др. носели повече точки, а най‒много се котирали битовите драми, скандали, убийства, лекарски грешки и др. под. Точно поради тази причина в сутрешния блок на БТВ такива теми присъстват все по‒често, а няколко пъти досега беше направен и експериментът въобще да не се залага на политици‒събеседници в сутрешния формат. На пръв поглед подобен избор изглеждал странен и имал противници, които твърдели, че българинът е политикан и обича да бистри и да слуша за политика. В същото време ясно се виждало, че потребителските въпроси са изместили интереса към политиката на второ място и сега Цолова и Николаев усърдно копаели в тази посока. Цолова била особено амбицирана да покаже, че сутрешният блок на БТВ може да запази челното си място, независимо от екранното завръщане на бившия й партньор.

В НТВ пък вече станали пишман от рейтинга на Витомир Саръиванов и Ели Гигова и се оглеждали за евентуални техни заместници, гласи медийната клюка от последните седмици.

В БНТ пък посветвали водещата Жени Марчева да дава от време на време думата и на колегата си Андрей Захариев. Напористата водеща се увличала с въпросите и често се случвало да обесеби изцяло разговора със събедениците си, недавайки възможност на Захариев да отрони и дума. Очевидно сутрешните водещи продължават да търсят най‒подходящия екранен формат за „Денят започва” ‒ преди дни Frognews.bg ги засече вкупом на прожекцията на американския филм „Morning glory” (Сутрешен блок), в който се разказва за възраждането на западнало сутрешно предаване в известна американска телевизия.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9260 |21.01.2011 Бареков отново щастлив с Жени . 5| 6788 |14.01.2011 Бареков - президент на ФК Ботев Пловдив? . 13| 7305 |10.11.2010 Бареков се връщал да буди и боде . 5| 6136 |09.11.2010 Църквата скочи срещу скулптор на Дявола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads