Реклама / Ads
6| 9648 |04.07.2008 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Депутати се стискат за кетъринг, но са готови да си купят яхта

.
Депутатите от 40-ия парламент са по-стиснати от колегите си от миналото Народно събрание, шушукат служители от двете депутатски сгради. Избраниците хем искали да се покажат ларж пред групите си, хем да не плащат много.
 

Става дума за празнуването на депутатските рождени дни. При 240 народни представители през ден, през два някой черпи за рожден ден. Като се прибавят и други поводи от рода на сватба, раждане на дете или внуче, нова кола или жилище, някаква награда, почерпките са почти ежедневие в Народното събрание. Единствената разлика обаче била в това, че народните избраници от 39-ото НС ползвали кетъринг услуги, които са и с по-богат асортимент, докато сегашните депутати разчитали изцяло на ведомственото кафене и стол. Очевидно кетъринг обслужването им се вижда много скъпо и затова са възприели практиката служителките от бюфета и рум-сървиса да подреждат масите в Огледалната зала с наличните в склада артикули - уиски, бяло и червено вино, дребни сладки, разни хапки на клечки. После рожденикът заплащал само изконсумираното количество, но не и положения извънреден труд от сервитьорките.

Всичко това обаче удвоява работата на тези служителки, които едновременно с подготовката за празненството на даден народен представител, трябвало да обслужват на щандовете неговите колеги, журналистите и гостите на парламента, оплакват се потърпевши. Те капвали от тичане, сервиране, отсервиране, прибиране, миене на чашите и чиниите, след което стояли и след работно време, за да заредят кафенето и стола с хрини и напитки за следващия ден, гласи още кулоарната мълва. Същите служителки обслужвали и гостуващите чужди парламентарни делегации, и участниците в провежданите доста често в сградите тематични кръгли маси, конференции, дискусии, семинари.

На всичкото отгоре получавали най-ниските заплати от всички парламентарни служители - 300 лв. и никой не се сещал вече години наред да им ги повиши. Затова от този обслужващ сектор непрекъснато напускали хора, а местата им оставали незаети. Само че депутатите, които иначе коват законите на държавата, били над тези неща и не забелязвали робските усилия на жените, които оставали невъзнаградени. Ето защо работещите в хранителния сектор чакали с нетърпение и радост парламентарните ваканции, за да си починат от софрите в Огледална зала и стаите на парламентарните групи. Те се чудят също как така хора, които са готови да дадат милиони за луксозно жилище, лъскава лимузина, баровска яхта или дори частен самолет, се стискат за един кетъринг.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9686 |03.07.2008 И Юлиана Дончева пропя . 6| 14287 |02.07.2008 Наталия Симеонова сложи бижу на Елизабет Тейлър . 17| 20690 |01.07.2008 Протяжна сватба събра елита в резиденция "Бояна" . 14| 13118 |30.06.2008 Президентски син почнал работа във фирма, близка до Манол Велев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads