Реклама / Ads
1| 5137 |04.06.2019 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Елтън Джон скочи срещу Русия, орязали хомосексуалните сцени във филма за живота му

.
Елтън Джон
Елтън Джон остро критикува решението на руска компания разпространител да премахне интимни сцени с представители на един и същ пол от биографичния филм за звездата „Рокетмен“, който се разпространява в Русия, съобщи ”Свободна Европа”.
 

„По най-категоричния възможен начин отхвърляме решението да се поощрява местното законодателство и да се налага цензура върху „Рокетмен“ на руския пазар“, заявяват Джон и създателите на продукцията.

 

В позицията се казва още, че от продуцентското студио са били смели и дръзки партньори, позволявайки да бъде разказана истинската историята за живота на певеца и решението на разпространителя да не покаже оригиналния вариант на лентата показва все още съществуващото разделение в света и продължаващото неприемане на любовта между двама човека.

 

От местния разпространител коментираха, че са се съобразили с приетото през 2013 г. законодателство, което забранява разпространението на „пропаганда, свързана с нетрадиционните сексуални взаимоотношения“.

 

РИА Новости съобщава, че министърът на културата на Русия Владимир Медински е отрекъл намеса на държавата и е заявил, че решението е било изцяло на компанията разпространител.

В същото време кинокритици потвърждават, че гей-сцените и диалози, в които героят на Елтън Джон говори за „истинската си любов“, са били премахнати от разпространяваната в русия лента.

 

Елтън Джон, който на няколко пъти е пял в Русия, се е обявявал против законодателството и преди. При посещение за концерт през 2016 г. певецът поиска среща с руския президент Владимир Путин, за да обсъди с него въпроса. Тогава говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Путин е имал готовност да разговаря с Джон по въпроса, но „графиците им не съвпадали“, поради което среща между двамата не се състоя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4730 |31.03.2019 Елтън Джон подкрепи Клуни за бойкот на хотелите на Бруней . 0| 8033 |23.12.2018 Емили Блънт и Джон Красински станаха Холивудската двойка на годината . 0| 5282 |07.09.2018 Борис Джонсън се развежда, след като медия огласи за негова изневяра . 0| 4744 |01.07.2018 Цените на хотелите в Хелзинки скочиха заради срещата на Путин и Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads