Реклама / Ads
0| 4890 |15.09.2022 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Известни личности, които са били слаби ученици

.
Салма Хайек Източник: БГНЕС
Учителите и родителите често повтарят: „Отличниците, когато станат възрастни, ще имат и слава, и пари, а двойкаджиите могат да работят само като портиери и занаятчии“. Историята обаче познава много противоположни примери! На първия учебен ден разглеждаме най-интересните причини, поради които част от популярните личности са били отстранени от училище. Това в никакъв случай не означава да не залягате над учебниците. На долуизброените просто късметът им се е усмихнал.
 

Салма Хайек

 

Като тийнейджърка Хайек посещава строг католически пансион в Луизиана, но след две години е изключена. Това се случва, след като започва да си прави шеги с монахините, като например да връща будилниците им с три часа назад.

 

Робърт Патисън

 

В гимназията актьорът е имал силно развита търговска кариера. Той крадял порнографски списания от будки и ги продавал на своите съученици. Учителите обаче не одобрили неговия бизнес и го „изхвърлили“ от училището.

 

Оуен Уилсън

 

В 10-ти клас Уилсън е изключен от училище „Сейнт Марк“ в Тексас, след като е хванат да преписва на изпит по геометрия от учебника на учителя си. За наказание е изпратен във военно училище, за да завърши последните две години от гимназията.

 

Киану Рийвс

 

Рийвс е посещавал четири различни гимназии в рамките на пет години. В едно от училищата „не се е вписвал“ в обстановката. Имал много конфликти с учителите и персонала, дори това да му носело неприятности. В крайна сметка това довежда до изключването му, което той намира за „много неприятно“.

 

Райън Гослинг

 

Канадският актьор е отстранен от училище едва шестгодишен. Това се случва след като младия Гослинг гледа оригиналния филм „Рамбо: Първа кръв“. Той бил толкова впечатлен от филма, че започнал да подражава на главния герой, като носи ножове за пържоли в училище. В резултат на това Гослинг е подложен на психологическа тест и оттогава е обучаван вкъщи.

 

Снуп Дог

 

Снууп Дог посещава началното училище за талантливи деца в Кливланд, но е бил изгонен на 11 години от там. Рапърът казва: „Изгониха ме на втората година, защото показах на едно малко момиченце моето малко нещо! Бях на опашката за обяд и тя ми каза нещо наистина безумно, а аз не знаех как да се защитя, затова просто си разкопчах ципа“.

 

Алберт Айнщайн

 

Бъдещият физик не се радва на голямо уважение от страна на учителите си, които го смятат за „бавен“ в ранните му години и твърде непокорен в тийнейджърските. Той често си навличал неприятности заради конфликти с учителите си. Макар че не е изключен, Айнщайн накрая напуска училище от разочарование и продължава научното си образование самостоятелно.

 

Адел

 

Британската певица и композиторка била отстранена от училище заради сбиване. Положението й в училището било застрашено и заради честите й закъснения и небрежност към учебния процес.

 

Ричард Брансън

 

Сър Ричард Брансън е известен  като един от най-екстравагантните бизнесмени в наши дни. Учителите не харесвали много Брансън, а той им отвръщал със същото. Вече в зряла възраст твърди, че поради дислексия (нарушение на способността за четене и писане) не можел да се справя успешно с учебния материал.

 

Бил Гейтс

 

Преди да се превърне в човекът, който компютъризира целия свят, Бил Гейтс не бил най-усърдният ученик. Вместо да слуша учителите, във всеки урок той гледал през прозореца. Родителите му, които не могли да издържат това негово отношение към училището, се заканвали, че ще го бият за всяка лоша оценка, но и това не мотивирало бъдещия гений да се справя с информацията от учебниците.

 

Уинстън Чърчил

 

Политическата слава на Уинстън Чърчил няма да бъде повлияна от  факта, че той е смятан за мързелив в училище и че се е учил посредствено. В трудните години за Великобритания, той успява да стане два пъти министър-председател. През 1953г. е награден с Нобелова награда за литература за историко-биографично произведение, а през 2002г. Би Би Си го нарежда сред най-влиятелните британци в историята.

 

Като човек с аристократичен произход, той винаги е бил под влиянието на най-добрите учители. Но родителите му отделяли малко време за възпитанието и образованието му, а в училище регулярно се практикували телесни наказания, на които той, като най-лошият ученик в класа, редовно бил подлаган.

 

Соитиро Хонда

 

Дори децата знаят за легендарните мотоциклети на Хонда. Соитиро Хонда завършил осемте класа на японското училище, където не блестял с познания. След това отишъл в Токио, за да работи като автомеханик. Посвещава живота си на мотоциклетите. На него му предстоял дълъг път преди да стане автор на 150 патентна и притежател на най-голямата в света компания за производство на мотоциклети.

 

Пол Галвин

 

Ако не беше Пол Галвин, ние никога нямаше да знаем за телефоните на Motorola. Едноименната компания, която Пол основавал заедно с брат си, престанала да съществува, но преди това тя била лидер в телекомуникациите и един от пионерите в популяризирането на мобилната връзка.

 

Пол Галвин се учел зле не заради липса на способности, а поради предприемаческия си дух. Докато съучениците му посещавали уроците, той продавал бърза закуска на улицата. Оттогава многократно се впускал в бизнеса и неведнъж претърпявал поражение, но това не му попречило да се превърне в една от най-забележителните личности сред двойкаджиите.

 

Доналд Тръмп

 

Мултимилиардерът, а сега и президентът на Съединените щати, Доналд Тръмп, в ранните години нямал особена любов към училищните дисциплини и често се държал дръзко с учителите. Все пак всичко се променило драматично в училището-интернат на Военната академия, където той бил изпратен на 13 години от родителите, уморени от небрежния син. Тук той е запомнен и с усърдно поведение, и с изключителни успехи в спорта – Тръмп успешно играе футбол и бейзбол.

 

Харисън Форд

 

Американският актьор и продуцент Харисън Форд получава звезда на Холивудската Алея на славата и многократно е номиниран за Оскар. Въпреки това, в училище той бил скромно, тихо момче, което не давало големи надежди.

 

Харисън Форд мечтаел да стане актьор. Имал малко приятели, малко желание да се учи и почти никакви други интереси, освен киното. Негововото присъствие в колежа също не го вдъхновявало, но затова пък се интересувал от курсовете по актьорско майсторство. В резултат на това, сега имаме десетки страхотни филми с участието му, а самият Форд живее живот, за който винаги е мечтал.

 

Аристотел Онасис

 

Известният гръцки милиардер Аристотел Онасис не бил много усърден ученик. Той е бил многократно изключван от училището по различни причини – поради лош успех или заради дръзко поведение по отношение на учителите. Но дори и в относително тихите му периоди, редовно пропускал уроците, сякаш е знаел, че никога няма да са полезни в живота му. Започва кариерата си като пристанищен диспечер и завършва като един от най-богатите собственици на кораби в света.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7044 |22.10.2021 Известният актьор Алек Болдуин застреля оператор по време на снимки . 21| 13749 |18.04.2021 10 професии, с които Борисов може да си изкарва хляба като обикновен гражданин . 0| 5377 |20.05.2018 Неизвестна актриса обвини известния режисьор Люк Бесон в секс тормоз . 0| 6586 |02.03.2018 Тръмп към Алек Болдуин: Агонизират онези, които те гледат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads