Реклама / Ads
0| 3969 |25.04.2023 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Жена съди Доналд Тръмп за агресия в пробна на магазин

.
Тръмп отново на съд Източник: БГНЕС
В Ню Йорк днес започва гражданско дело за клевета срещу Доналд Тръмп. По случая бившата американска журналистка И. Джейн Каръл обвинява бившия президент на САЩ, че я е изнасилил през 90-те години на миналия век, предадоха световните агенции.
 

Почти е сигурно, че Тръмп няма да присъства в съдебната зала. Делото ще се гледа от федерален граждански съд в Маххатън, след като бъдат избрани съдебните заседатели. Съдът ще трябва да реши каква да бъде стойността на обезщетението, което да бъде евентуално изплатено на бившата журналистка. Тя е работила за сп. "Ел". Днес И. Джейн Каръл е на 79 години.

 

Процедурата противопоставя от 2019 г. Каръл на Тръмп. Каръл обвинява Тръмп, че я насилил в пробна на голям магазин в Ню Йорк през 1995 г. или 1996 г. Тръмп обаче твърди, че това е пълна лъжа. Ето защо Каръл заведе през ноември 2019 г. гражданско дело срещу Тръмп за клевета. Тръмп тогава заяви, че Каръл не е неговия тип жена.

 

През 2019 г. той не можеше да бъде съден заради имунитета му на президент. Каръл пък не успя тогава да заведе дело за изнасилване срещу него, защото давността на предполагаемото престъпление бе изтекла.

 

На 24 ноември 2022 г. обаче влезе в сила закон в щата Ню Йорк, който позволява в продължение на една година на жертвите на сексуална агресия да подновят исковете си в граждански съд. Така Каръл депозира нова жалба миналия ноември и се стигна до настоящото гражданско дело. В жалбата тя обвинява Тръмп и в агресия, освен в клевета, и иска обезщетение.

 

Процесът може да продължи две седмици. Той трябваше да започне на 10 април, но бе отложен тогава за днес.

 

Каръл и Тръмп миналия октомври дадоха показания под клетва във връзка със случая.

 

Тогава Тръмп отново заяви, че Каръл не е била неговия тип жена и после отново увери, че той никога не я е насилвал.

 

Но по време на разпита, провел се видеоконферентно, на Тръмп бе показана снимка, на която той е заедно с Каръл на прием през 90-те години на миналия век и Тръмп обърка жената от фотото с бившата си съпруга, актрисата Марла Мейпълс, с която той беше женен от 1993 г. до 1999 г. и която днес е на 59 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4011 |08.03.2023 По повод Международния ден на жената кралицата-консорт Камила стана Най-влиятелната жена през 2023г. . 0| 5174 |09.12.2022 Жена с аутизъм съди музикант от Backstreet Boys за изнасилване, когато е била непълнолетна . 0| 6049 |13.11.2022 Тръмп омъжи дъщеря си Тифани . 0| 5149 |16.07.2022 Смъртта на Ивана Тръмп е настъпила в резултат на злополука след наранявания на торса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads