Реклама / Ads
1| 14420 |25.03.2011 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

И Кадафи е суетен – с пластична операция

.
Муамар Кадафи
Бразилски пластичен хирург е заличил белезите на времето от лицето на либийския лидер Муамар Кадафи по време на тайна, четиричасова операция, извършена през 1995 г., съобщава Асошиейтед прес.
 

Операцията е била извършена малко след полунощ, с местна упойка, защото Кадафи искал да следи какво се случва с него.

Така се стигнало до среднощната интервенция, започнала в 2 часа след полунощ в бункера на Кадафи, оборудван с две много модерни операционни, басейн и гимнастически салон, разказва Рибейро.

По средата на процедурата либийският лидер поискал почивка, за да похапне хамбургер, спомня си доктор Лиасир Рибейро, който е оперирал Кадафи.

"Кадафи ми каза, че е на власт от 25 години и че не иска народът му да вижда как остарява", споделя хирургът.Либийският лидер обаче не искал да прибягва до класическия лифтинг, защото тогава щяло да бъде очевидно, че се е подмладил изкуствено. Той настоял за нещо не чак толкова видимо и хирургът предложил друг метод – изсмукване на мазнина от коремната област на Кадафи и инжектирането й в набръчканото му лице. Либийският лидер използвал случая и да си присади коса.

"Предупредих Кадафи, че ефектът от операцията, която ще му направя, ще трае около 5 години, че тази интервенция си има краен срок, след който кожата му ще се отпусне и бръчките отново ще се появят", казва Рибейро.

Тогава Кадафи казал, че ще го повика отново след пет години. Така и станало. Но Рибейро не могъл да се отзове този път поради семейни проблеми и след това либийският лидер никога повече не прибягнал до услугите му.

По времето на операцията през 1995 г. Кадафи е бил на 53 години, но е изглеждал 10 години по-възрастен, спомня си хирургът. Той показва и снимка, направена преди операцията, на която позира до Кадафи, облечен с бял костюм, риза с цветни мотиви и с дълбоки бръчки, набраздили цялото му лице и шия.

След операцията Кадафи изглеждал като на 45 години, споделя Рибейро. Той признава, че чак сега разкрива истината за пластичната интервенция, за да хвърли повече светлина върху един мъж, който продължава да си остава загадка за много хора.

"В последно време Кадафи не изглежда много добре", казва Рибейро. Той подчертава, че либийският лидер изглеждал подпухнал, с отпусната на места кожа, с дълбоки бръчки.

Кадафи далеч не е единственият, прибягнал до пластичната хирургия, за да подобри външността си.

Италианският премиер Силвио Берлускони дължи вида си именно на такава интервенция. Той си присади и коса. Хирургът в този случай отново е бил доктор Рибейро, твърдят медиите. Самият хирург Рибейро засега не казва дали твърденията са верни.

Породиха се слухове, че руският премиер Владимир Путин също се подлагал на такава операция, след като миналия октомври се появи със силен грим, за да прикрие синини под очите си.

70-годишният доктор Рибейро е хирург със световна слава и е автор на две книги за пластичната хирургия. Той участва в международни конференции по целия свят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8837 |22.03.2011 Щерката на Кадафи имала афера с Берлускони . 8| 5626 |07.03.2011 Берлускони помагал на Кадафи с проститутки . 2| 9044 |01.03.2011 Нели Фуртадо ще дари 1 млн.$ хонорар от Кадафи . 9| 22287 |08.09.2010 Калина – фал на пластичната хирургия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads