Реклама / Ads
6| 6494 |23.02.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Лили Иванова дава на съд Митко Щерев за клевета

.
Лили Иванова съди Митко Щерев за 10 000 лева
Първата дама на българската попмузика Лили Иванова съди Митко Щерев, създал едни от най-големите й хитове. Певицата е обидена от статия на композитора със заглавие "Лили, и на 80 ще си същата лъжкиня".
 

Повод за написаната статия е книгата "Истината" на примата, в която Щерев открил неистини за себе си и семейството си. Първото дело е планирано за четвъртък, в Софийски градски съд. Искът на Лили Иванова е за 10 000 лв. "Сега ще докажа с факти всички лъжи, които Лили Иванова е казала за семейството ми", заяви за "Труд" Митко Щерев.

Мотив за предявения от страна на певицата иск са квалификации в статия на Щерев във вестник “Уикенд”, излязла дни след премиерата на биографичната книга на Лили “Истината” през април 2009-а. Адвокатът на Иванова - Виктор Тотев, ще оспори твърдението, че естрадната прима “винаги пее на плейбек и мами хората”, че “не знае ноти” и че е “лъжкиня”, както пише в заглавието “Лили, и на 80 ще си същата лъжкиня”.

“Радвам се, че ме даде под съд, защото сега ще докажа с факти всички лъжи, които Лили Иванова е казала за семейството ми”, закани се на примата ни Митко Щерев и обеща да опровергае твърдението от книгата на Иванова, че когато се запознал с жена си – тя била на 15 години и заедно чакали да излезе паспорта й, за да се оженят. В съда ще покажа - казва Щерев - кръщелно свидетелство на съпругата ми, за да докажа на колко години е била тя, когато сме се оженили. Каква връзка с моята съпруга обаче има книгата на една певица? Тя нарочно съобщава, уж случайно, че съпругата ми била 15-годишна, за да изкара мен педофил, а жена ми – партизанка.”

Когато излязла “Истината” на Лили, дъщерята на Митко Щерев поискала да съди певицата. “Отказах, защото ми омръзна. Преди 4 години съм забранил да ми изпълнява песните и не желая да имам нищо общо с тази жена”, казва Щерев. Той се възмущава и от темата “Емил Димитров” в книгата: “Там пише: Емил влезе, седна до леглото, пусна ми ръка и ме погледна сластно... и аз му казах - това, което си мислиш, няма да стане.” Композиторът е категоричен: “Аз съм работил с Емил Димитров и това е абсолютна лъжа, той си беше чист гей.” “Всъщност става дума за това, че г-н Щерев в множество статии назовава г-жа Иванова с какви ли не квалификации - казва адвокат Тотев. До този момент певицата не им е обръщала внимание, но след конкретния случай вероятно на човек му дотяга. Засегнала се е от цялостното му отношение към нейната личност. В крайна сметка както тя е звезда, така и той е звезда. И аз в чисто житейски план не смятам, че звездите следва да имат такива отношения помежду си. Ние, почитателите им, по-скоро трябва да останем с вкуса, че са недосегаеми, за да се стремим да им подражаваме едва ли не.” “Тук цената на иска няма толкова много значение, а моралното удовлетворение на Лили Иванова след приключване на делото”, убеден е адвокат Тотев.

Това не е единственото дело на Лили Иванова. Другото е срещу твърдения в книга, написана за живота й от журналиста Борис Ангелов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5434 |05.02.2010 Раздават тестове за бременност на 13-годишни . 2| 8892 |31.12.2009 Алисия и Божинов продават къща . 0| 6868 |01.10.2009 eBay: Продава се баба! . 5| 8050 |17.09.2009 Мон Дьо няма да дава съвети на Сашка Васева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads