Реклама / Ads
0| 7046 |03.02.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Мъжът и жената - интимни пред и след брака

.
Вярно е, че развитите общества отдавна са преживели сексуалната революция, а разговорите за интимния живот вече не се смятат за нещо неприлично. Но все още много омъжени жени страдат от ненужна свенливост, която трудно се вписва в разбиранията за съвременната жена проблем, защото не могат открито и свободно да говорят със своите партньори за секс.
 

До този извод стигат специалистите от Университетския колеж в Лондон, след като провеждат анкета сред мъже и жени на възраст от 16 до 44 години. Резултатите недсвусмилено показват, че жената и мъжа нямат еднозначно отношение към секса преди и след брака.

Според изследването представителките на женския пол, обвързани “с оковите на брака” признават, че имат много повече сексуални проблеми, отколкото техните неомъжени приятелки. По тяхната собствена преценка, освен липсата на близки отношения със съпрузите, да се наслаждават напълно на живота им пречат и неспособността да взимат самостоятелни решения, грижите за малките деца, ненадеждните контрацептиви.

Що се отнася до мъжете, те не виждат особена разлика в сексуалния си живот преди и след брака. Според изследователите като правило върху качеството на секса влияят едни и същи мъжки проблеми - някои хронични заболявания, преждевременната еякулация, липсата на ерекция. Особено често тези проблеми се срещат при мъжете, злоупотребяващи с алкохола.

Затова пък представителите и на двата пола са единодушни в мнението, че качеството на първия сексуален опит е един от най-важните фактори, влияещи на по-нататъшния сексуалния живот и разбира се - една от тайните на щастливия брак.

За съжаление, у нас все още недостатъчно хора търсят професионална помощ при възникването на сексуални проблеми – те като че предпочитат да пазят всичко в тайна. За разлика от България, където липсват точни данни, според статистиката във Великобритания и САЩ 54% от жените и 35% от мъжете имат проблеми в секса, но и там само 21% от жените и 11% от мъжете се опитват да променят нещо в своя интимен живот.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 14055 |18.12.2009 Откриха перфектните пропорции на жената . 2| 7083 |11.11.2009 Джейн Фонда: Жената може да е секси и след 70 . 0| 10597 |06.11.2009 Четива, които вдъхновяват мъжа и жената . 0| 6390 |10.06.2009 Мъжът жена роди момченце

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads