Реклама / Ads
7| 10452 |28.04.2011 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Моновеждата е на изчезване

.
Много известни българи си епилират челото и се лишават от специфичния си чар
 
От мрачния взор на Брежнев до нежните очи на Фрида Кало – моновеждата е красила челата на много известни личности в световната история. С навлизането на метромодата обаче все повече мъже посягат към пинсетата или прибягват до услугите на козметик, за да коригират този свой „недостатък”. Трудно е да се каже суетата ли е водеща или наслоеният комплекс, че с нещо си различен. Политици, спортисти, звезди от телевизионния екран подлагат на категорична корекция иначе уникалните си вежди. Дъговидни или прави, по природа те са сключени в една обща черта.

Наложеният бонтон обаче изисква окосмяването да не е очебийно и ето че пред нас застават известни мъже, доверили се доброволно на козметиците, за да заприличат... на всички останали лишавайки се от своята естествена уникалност.

Трифон Иванов, звездата от незабравимото футболно лято на 1994 г., респектираше противниковите играчи с изразителен поглед и... сключени гъсти вежди. Балканският нрав надничаше изпод тях, но ето че след години Туньо се изживя като бизнесмен и характерните му вежди бяха разделени от безмилостната пинсета. Гълъбин Боевски не остана по-назад. Тъмното окосмяване над ваклия му поглед беше подложено на безпощадно изскубване. Няма и помен от мъжките вежди на славния щангист.

Собственикът на елитни фитнес клубове вие вежди гайтани и все повече заприличва на метро мъж, отколкото на улегнал шампион. Ути Бъчваров също възприе метро естетиката и изскубна наболите косъмчета между веждите си. Любимецът на всички домакини, въртящ виртуозно черпака, намери време да промени природните си физиономични дадености и удари деликатна контра между веждите си Драго Драганов - Чая също беше надарен от природата с гайтанена моновежда. И тя се превърна в дан на суетата и стремежа към унисон с наложената метро естетика. Усърдието на Драго заслужава похвала. Малцина вече си спомнят момчето със сключените вежди, с което пиехме в неделя чай пред телевизионния екран. Като прегледаме архивите, ще видим, че и държавният глава поддържа естетски имидж.



Президентът Първанов крие синеок поглед под решителни и гъсти вежди. Между тях рядко се намесва пинсетата, но при важни междудържавни срещи няма как да не се забележи намесата на опитен козметик Балканските ни черти са трудно разбираеми отвъд Океана. Водещ в листата на най-известните българи с моновежда безспорно е Росен Петров. Помним го от времето на „Хъшове“ като млад бунтар, отрязал косата си заради протестна кауза. След време обаче и той плати данък „Суета“ и раздели категорично и безмилостно дъговидното окосмяване, под което и до днес носи своя характерен насмешлив поглед.

Единствен Буги Барабата остана самотният воин, носещ с гордост черезмерното си космено покритие. Той не само не подложи на корекция своите несравними гъсти вежди, но и си отгледа с радост и на воля всякаква космена растителност, щедро изложена за всички, които ценят музиканта и мъжкаря Буги. И ако трябва да се даде приз за смелост и мъжество, той със сигурност заслужава най-високата чест. Защото суетата ходи по всички хора, но комплексите и достойнството са личностно измерение.

Те говорят


„Веждите са границата между човешкия и божествения свят”, убедени са всички, занимаващи се с физиономика. „Колкото по-силни са интересите и стремежите на човека към земното, толкова по-дебели са неговите вежди. Тогава волята и наблюдателността му са по-силно изявени, чувствата му по-груби, физическата сила – по-голяма. Промяната на веждите води до промяна на лицето и оттам – до промени във вътрешния свят на човека. Ако мисълта е права, веждите остават прави. Наклонени надолу вежди имат хора със стари възгледи. Дебелите вежди, както и дебелите устни, са признак за чувствителност. Мечтателите имат много тънки вежди. Човекът с тънки вежди трябва да вярва на сърцето си, а този с дебелите вежди – на ума си.

Дъговидните вежди означават развит ум, знания и опит. Колкото по-извити са веждите на човека, толкова по-слаба е волята му и по-силна чувствителността му. Сключените вежди означават скрита мисъл и подозрителност. Буйните вежди говорят за активен ум с разрушителни сили и неуравновесеност. Една вертикална бразда между буйните вежди значи воя за насилничество. Дължината на веждите е признак за интелигентност. Ако веждите не са симетрични и едната е нагоре, а другата надолу, това е признак за аномалии в стомаха. Човек с дебели вежди има обективен ум. Свързан е с физическия свят. Човекът с тънки вежди има субективен ум. Той е под влияние на вътрешния свят. За физическа работа търсете хора с дебели вежди и тъпа брада, за деликатна умствена работа – хора с тънки вежди и остра брада”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 10461 |27.04.2011 Хванаха Е. Петрова пияна; тя си признава . 20| 9564 |26.04.2011 След боклука Ани Салич се пуска в политиката . 4| 6437 |25.04.2011 Саркози и Карла щастливи, чакат дете . 8| 21665 |23.04.2011 Райна: Оставих Коцето, защото кръшкаше – това е предателство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads