Реклама / Ads
8| 7013 |06.03.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Новият министър на ГЕРБ алпинист и заклет купонджия

.
Кметът на Габрово Томислав Дончев си пада по скално катерене, както и по карнавалите.
 

Томислав Дончев, който вчера беше предложен от премиера Бойко Борисов за министър на еврофондовете, получи десетки съобщения в социалната мрежа Facebook от свои съграждани, да не приема офертата. Всички те твърдят, че настоящият кмет на Габрово ще липсва в общината. Наред с поздравленията в мрежата, някои от приятелите на кмета се шегуват, че не са вярвали някога габровец да стане министър. Трети го съветват да приеме предложението на Бойко Борисов само ако го назначи като вицепремиер, "иначе не си заслужава". Самият Дончев е страстен почитател на алпинизма. Като кмет обича да е сред съгражданите си, особено по време на традиционния карнавал в Габрово, в който градоначалникът хвърля официалния костюм и се маскира в различни костюми.

За последните три години под прякото ръководство на Томислав Дончев са спечелени международни проекти в социалната сфера и регионалното развитие на обща стойност 1 500 000 лева. От 2004 година досега е програмен директор в Институт "Отворено общество"-София, където ръководи звеното за подготовка и управление на проекти по европейски програми. Дончев е независим консултант и лектор в сферите: "Подготовка и управление на проекти", "Планиране и стратегическо управление", „Системи за оценка и текущ контрол". Обучавал е представители на общински и областни администрации, училища, НПО и фирми в над 20 населени места на страната. Член е на работната група към Министерство на финансите, разписала правилата за разпределение на средствата от Европейските фондове в България. Кметът на Габрово е и част от
екипа разработил Регионалния план за развитие на Северозападен район за планиране. От 2001 до 2004 г. е изпълнителен директор на Високотехнологичен бизнес инкубатор-Габрово; в този период подготвя и управлява десетки проекти в Габрово в сферите на регионалното развитие, икономическото развитие, образованието и социалната сфера. Член е на Българската асоциация по управление на проекти.

Томислав Дончев има магистърска степен по философия и втора специалност по журналистика. Специализирал е в областта на подпомагането на малки и средни фирми в Израел, бизнес менторинг в Оксфорд, политически науки и международни отношения в Полша. Томислав Дончев е роден 1973 година в Габрово, семеен е, има един син.


На пресконференция с министър Росен Плевнелиев


Томислав Дончев в стихията на любимия си спорт алпинизмът


Маскиран като матадор на карнавала в Габрово


Дончев реже опашката на котарак, "за да не изстива стаята", както гласи габровският анекдот



На обиколка с Габромобила


В красивата компания на мажоретките
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5414 |01.02.2010 Български алпинисти стъпиха на Аконкагуа . 1| 5828 |04.11.2009 Ирландският е новият език на любовта . 0| 6535 |02.11.2009 Министър, боксьор и футболист в битка за "Мъж на годината" . 5| 5717 |01.11.2009 Министър Желева ще танцува във VIP Dance

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads