Реклама / Ads
11| 2525 |05.04.2024 НОВИНИ

ГЕРБ хареса кабинета: Добър опит!

.
Томислав Дончев Източник: БГНЕС
"Добър опит да се търси политическа неутралност и професионализъм". Това определение за новия служебен кабинет даде Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС. Той обаче допълни, че ще го коментират, когато приключи мандата му.
 

На въпрос има ли забележки към конкретни лица в проектокабинета, той подчерта: „Ако имате предвид коментара на Кирил Петков преди малко, за не мога да достигна тази степен на съвършенство да протестирам срещу собствените си номинации. Това е протест срещу себе си. Аз ако номинирам някого, нося отговорност за действията му. Няма да го трансферирам на другиго. С шок чух от Николай Денков вчера, че министрите на иновациите и туризма били наши – това е комично. Запознах се с Калин Стоянов, когато се гласуваше кабинета.”

 

„Не може резултатът от изборите да е функция на някой министър или чиновник, това е патология и издава безпомощност в собствения резултат”, уверен е той.

 

Дончев е с очакване да се организират честни избори и с надежда "почти тригодишният спазъм", където цялата обществена енергия на партиите отиде във взаимното им унищожение и не остана енергия да се задвижат обществените системи, да има промени, които да носят резултати за хората.

 

Томислав Дончев изрази надежда, освен противопоставянето на политическите сили, да се намери формулата, с малко повече съгласие и мъдрост, фокусът да бъде върху постигнати резултати и промяна за добро.

 

Деница Сачева е категорична: „Случващото се е в изпълнение на Конституцията. Трябва да се опираме на Конституцията – там ясно се казва кои могат да са служебни министър-председатели. Очевидно Димитър Главчев е единственият, който е приел този ангажимент. Избраният за служебен премиер сам трябва да избере кабинета си и министрите в него да не са политически обвързани.”

 

„Благодаря на Мария Габриел за усилията ѝ. Значителна част от успехите на това правителство се държат на нейните усилия, нейната дипломация.  Тя е изключителен политик с изключителен опит. За разлика от ПП-ДБ, ние уважаваме биографията на хората, нямаме забранителни списъци кой може да участва в управлението”, допълни още тя.

 

След проведените при президента консултации и след като Димитър Главчев представи своя проктокабинет стана ясно, че извънредните парламентарни избори и изборите за европейски парламент ще бъдат 2 в 1 на 9 юни.

 

Номинираният за служебен премиер Димитър Главчев предложи Калин Стоянов да остане министър на вътрешните работи. За енергиен министър посочи шефа на "Булгатрансгаз" Владимир Малинов. За министър на отбраната предлага ген. Атанас Запрянов, настоящ зам.-министър в кабинета на проф. Тагарев.

 

Целия състав на проектокабинета - ВИЖТЕ ТУК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 3866 |05.04.2024 Окончателно! Изборите ще са 2 в 1 . 43| 5169 |05.04.2024 ПП-ДБ си тръгнаха възмутени, нарекоха служебния кабинет "политическа наглост" . 1| 2721 |05.04.2024 Бунтарско: Кмет излезе да работи на пътя . 35| 8102 |05.04.2024 Кои са номинациите на Главчев за служебни министри и как реагираха партиите? /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads